imageVoedselkilometers, obesitas, labels en keurmerken allerhande, discussies rond vlees eten, insectenflats, biologische voorheftrucks,... het passeert hier allemaal de revue. Wie iets van een gezonde Foodlife wil onderhouden, bekwaamt zich blijkbaar ook best tot culinair ethicus. Filosoof Peter Singer schreef er zelfs een boek over: The Way We Eat: Why our Food Choices matter.

Ik stelde de vraag 'Ben jij een ethische eter?' al eens eerder in een andere thread. Maar daar ging 'ie wellicht de mist in wegens onduidelijke vraagstelling en context.

Want Foodlog-lezers en -lezeressen zullen hier toch wel een mening over hebben!?

Dus, nogmaals, de vraagjes:

  • 1) Beschouw jij jezelf als een ethische eter?

  • 2) Zo ja, waar leg jij voor jezelf de grens om dieper in de geldbeugel te tasten voor bijvoorbeeld diervriendelijke, bio- of Fairtradeproducten?


Heb je wat meer houvast nodig voor het beantwoorden van de vragen, dan kan je hier alvast wat inspiratie opdoen.

Dit artikel afdrukken