Nederlandse consumenten kopen steeds vaker duurzame vis, schaal- en schelpdierproducten. In een onderzoek naar voeding en duurzaamheid, uitgevoerd door het Platform Verduurzaming Voedsel en het LEI in Nederland, hebben onderzoekers aangetoond dat de bestedingen aan duurzaam gelabelde wildgevangen vis, schaal- en schelpdieren met 50% zijn toegenomen in de eerste 6 maanden van 2010, vergeleken met dezelfde periode in 2009. Binnen die bestedingen komt meer dan twee-derde uit producten die het keurmerk van het Marine Stewardship Council (MSC) dragen voor gecertificeerde duurzame vis, schaal- en schelpdieren.

In het eerste half jaar van 2010 zijn de totale uitgaven aan voeding in Nederland met slechts 1,4% toegenomen terwijl de consumentenbestedingen aan duurzame en duurzaam gelabelde voeding met 25,5% toenamen. De sprong in omzetgroei vanuit duurzame vis, schaal- en schelpdieren – van 39 naar 59 miljoen euro maakt het tot de snelstgroeiende sector in Nederland.


bron: MSC met dank aan foodholland
Dit artikel afdrukken