Voedselkilometers, obesitas, labels en keurmerken allerhande, discussies rond vlees eten, insectenflats, biologische voorheftrucks,... het passeert hier allemaal de revue. Wie iets van een gezonde Foodlife wil onderhouden, bekwaamt zich blijkbaar ook best tot culinair ethicus. Filosoof Peter Singer schreef er zelfs een boek over: The Way We Eat: Why our Food Choices matter.
Ik stelde de vraag 'Ben jij een ethische eter?' al eens eerder in een andere thread. Maar daar ging 'ie wellicht de mist in wegens onduidelijke vraagstelling en context.
Want Foodlog-lezers en -lezeressen zullen hier toch wel een mening over hebben!?
Dus, nogmaals, de vraagjes:
Heb je wat meer houvast nodig voor het beantwoorden van de vragen, dan kan je hier alvast wat inspiratie opdoen.
Dit artikel afdrukken
Ik stelde de vraag 'Ben jij een ethische eter?' al eens eerder in een andere thread. Maar daar ging 'ie wellicht de mist in wegens onduidelijke vraagstelling en context.
Want Foodlog-lezers en -lezeressen zullen hier toch wel een mening over hebben!?
Dus, nogmaals, de vraagjes:
- 1) Beschouw jij jezelf als een ethische eter?
- 2) Zo ja, waar leg jij voor jezelf de grens om dieper in de geldbeugel te tasten voor bijvoorbeeld diervriendelijke, bio- of Fairtradeproducten?
Heb je wat meer houvast nodig voor het beantwoorden van de vragen, dan kan je hier alvast wat inspiratie opdoen.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Nul ethiek in mijn keuken.
Zelfs niet een ietsiepietsie? Een scherp mes om je appel mee te schillen, bijv., zodat 'ie het niet gaat uitschreeuwen, bijv?
Ik ben wel een ethische eter zolang ik het kan betalen met een gezin met vier kinderen.
Ik eet foi gras, plofvarkens, waterkippen, doodgebloede lammetjes, haricot verts uit Kenia, koriander uit thailand, genetisch gemanipuleerde mais, bespoten groenten, gewaxde citroenen. Ik zou het echt niet weten, Steven, waar de ethiek het in mijn keuken wint van mijn eetlust of portemonnaie.
Oja! Graseieren! Die heb ik altijd!
Jippie. Toch niet helemaal verdoemd. :-)
Verder ben ik niet tegen ethiek in de voedselindustrie. Integendeel. Maar ik leg de verantwoordelijkheid liever bij de politiek.
Robin, groene boontjes uit Kenia. Die staan in het lijstje hoor /_°
Dus als ik het goed begrijp: de politiek mag hierop ingrijpen? 'Baas in eigen buik' hoeft niet op te gaan voor voeding?