image

Beste Wouter,

Deze week geeft Conimex de worteltjes een extra oosters tintje, want we kruiden ze met Sambal Manis. Kip, ketjap en koriander maken het geheel mooi af. Maar let op hè, niet te veel sambal, strak zweet je peentjes.


Niets is zo gezellig als de wekelijkse Wokmail van Conimex op woensdag.

Maar Conimex is Unilever en Unilever is sinds deze week een SUPER-MVO bedrijf, zoals hier eerder te lezen was. De multinational houdt werknemers in de Filippijnen van de hoeren en van de drank af en laat Hollandse bengels watersporten voordat zij zich op de Magnums, Splits of Cornetto's storten. Of crushed ice van raketjes, een flinke bel wodka en een scheutje triple sec shaken met een gemuddled lemmetje (de überbreezer).

Ik legde de recepten en menu's die ik de afgelopen maanden in de inbox kreeg eens langs de maatschappelijk correcte maatlat. Voor de recepten wordt voor vier personen doorgaans 600 gram groente en 400 gram vlees gebruikt. Daarmee is Conimex:

******** NIET maatschappelijk correct. ********

We willen immers met zijn allen naar 80 gram vlees per persoon. En 150 gram groente p.p. is een lachertje en niet eens in overeenstemming met wat het Voedingscentrum wil dat we eten. Zou bij een maatschappelijk correcte houding die Unilever (en andere bedrijven!) zich aanmeet, niet ook een aanpassing van de populaire receptuur en menusamenstelling horen?
Dit artikel afdrukken