Een stage bij Foodlog brengt je in contact met alle aspecten van 'food' en gezondheid. Je draait gedurende 4 à 5 maanden mee op de redactie.

Tijdens je stage leer je het nieuws uit de (inter)nationale media in de gaten te houden. Je zult verschillende soorten artikelen (leren) schrijven: agenda-stukken, ‘in de media’-artikelen, en later ook de wat uitgebreidere artikelen die je in de katernen als 'gewone' artikelen terugziet. Verder woon je namens Foodlog symposia, lezingen en (pers)evenementen bij. Foodlog-stagiaires gingen onder meer naar het persdiner van de Bewuste Visweek, naar de opening van het oesterseizoen, erwten oogsten met HAK, wijting fileren in Scheveningen en naar het History of Food-symposium.

Foodlog organiseert debatten, congressen en cursussen die de stagiair(e)s helpen uitvoeren. Dit najaar waren dat bijvoorbeeld de Foodlog-dag, het Snelcongres over Fipronil en het NVWA-jaarcongres over voedselveiligheid. In het voorjaar vond het congres Landbouw zonder chemie - hoe dan? plaats.

Over Foodlog
Foodlog is een journalistieke website over voedsel, gezondheid, eten en drinken. Om het bereik te optimaliseren werkt Foodlog samen met diverse andere nieuwsbronnen en websites. Zo worden artikelen van Foodlog doorgeplaatst op websites zoals MSN, Follow the Money en nu.nl. Daarnaast is Foodlog actief op de sociale media met Facebook, Twitter en Instagram en met diverse e-mail-nieuwsbrieven.

De redactie van Foodlog is een goed ingewerkt klein team. De standplaats van de redactie is Culemborg (vlakbij het NS-station). Je zult hier 1 of 2 dagen per week aanwezig zijn, verder kun je vanuit huis werken.

Wetenschapsjournalistieke stage
Foodlog heeft jaarlijks een aantal wetenschapsjournalistieke stageplaatsen te vergeven. De stages zijn afhankelijk van de benodigde studiepunten 4 of 5 maanden, uitgangspunt is 4 dagen per week. Stageperiodes zijn in principe januari-mei, mei-september en september-januari. Kun je dan (nog) niet, dan zijn ook andere periodes en invullingen in overleg mogelijk.

De Foodlog-stage bestaat uit:
- Nieuwsgaring en bronnenonderzoek
- Het (leren) schrijven van artikelen op het gebied van gezondheid, voedselverwerking, landbouw en eten & drinken
- Het afnemen van interviews
- Beeldredactie (illustratie research)
- Bezoeken van symposia, lezingen, congressen en (pers)evenementen
- Ondersteuning bij Foodlogs congressen, cursussen en events

Foodlog garandeert:
- Goede begeleiding door ervaren journalisten en mediamensen, o.a. door Cécile Janssen, eindredacteur van Foodlog en Roeland Dobbelaer, uitgever van Foodlog en oud-hoofdredacteur van verschillende bladen w.o. Natuur & Techniek en Filosofie Magazine.
- Inspirerende werkomgeving (in Culemborg bij het bedrijf Twin Media, grafische vormgevers en webbouwers. Twin Media is winnaar van de CreAwards 2014 voor Beste Leerbedrijf in de Creatieve Industrie. Zo kom je als Foodlog-stagiar(e) ook volop in contact met een volledig media-huis).
- Bescheiden stagevergoeding

Foodlog vraagt:
- Academische of HBO-opleiding of bijna afgeronde opleiding in een van de volgende vakgebieden: levensmiddelentechnologie, voeding & diëtetiek, food & business, chemie, life sciences, landbouw, communicatie, journalistiek
- Brede maatschappelijke interesse
- Enige ervaring en interesse in schrijven
- Journalistieke belangstelling
- Je beschikt over een eigen laptop
- Kennis van Word en Excel, kennis van werken met een CMS is een pré
- Beschikbaar voor minimaal 4 dagen per week, gedurende een periode van minimaal 4 maanden

Meer informatie: neem contact op met Roeland Dobbelaer, uitgever Foodlog
Telefoon: 06-42224455
E-mail: roelanddobbelaer@twinmediabv.nl of uitgever@foodlog.nl
Dit artikel afdrukken