imageHoe makkelijker te onthouden, hoe gekker?

Zwart gekleurd voedsel zou wel eens een nieuwe gezondheidstrend kunnen worden. In Japan werd zwart voedsel altijd al gewaardeerd om de smaak. Recentelijk worden aan zwart voedsel echter ook gezondheidseffecten toegeschreven. Zo is er een zwarte sojabonenthee op de markt met een door de Japanse overheid erkende gezondheidswaarde.
Inmiddels is er in Japan een heel scala aan zwarte voedingsmiddelen op de markt gebracht: zwarte azijndrankjes die de bloeddruk en het cholesterolniveau zouden verlagen, zwarte rijst, zwarte sesamkoekjes en ontbijtgraan, zwarte sojamelk en zwarte sojabonenkoffie. Ook bedrijven als Kellogg's (zwarte sesamzaad-ontbijtgranen) en Haagen Dasz (ijs met zwart sesamzaad) zijn op de 'zwart'-trend ingesprongen.

In de Verenigde Staten beperkt de opkomst van de zwarte levensmiddelen zich nog grotendeels tot zwartgekleurde gerechten in restaurants. Maar uit onderzoek aan de Ohio State University zou blijken dat zwarte wortels en zwarte bessen enige vertragende werking op de groei van kankercellen hebben.


bron: foodholland
Dit artikel afdrukken