Wij dachten hier wat genuanceerder over minder vlees. Lekkerder minder meer en gewoon lekkerdere groentengerechten voor door de hele week bijvoorbeeld. Dit is toch eenvoudige, holle symboolpolitiek die niet past bj een serieuze partij?

Nederland krijgt met Amsterdam mogelijk zijn eerste 'vleesvrije' gemeente. GroenLinks wil daar op maandag vlees van de menu's.
De Amsterdamse afdeling van de politieke partij wil dat de gemeente campagne gaat voeren voor één vleesvrije dag in de week: De zogeheten Meatfree Monday.
Dit is oorspronkelijk een initiatief van zanger Paul McCartney, die hiermee de wereld van de ondergang wil redden.Beginnen
De gemeente kan volgens GroenLinks bij de eigen organisatie beginnen door er voor te zorgen dat kantines meer vegetarische gerechten aanbieden. Dit initiatief kan dan verder worden uitgebreid naar scholen en horecagelegenheden. Een publiekscampagne kan de rest van de Amsterdammers enthousiast maken voor een vleesvrije dag, aldus fractievoorzitter Marieke van Doorninck.


bron: met&meal
Dit artikel afdrukken