Dat de prijzen van veel producten door onder meer inflatie flink aan het stijgen zijn, is inmiddels voor de gemiddelde consument wel duidelijk. Wat is de invloed op je maaltijdbox?

Uit onderzoek van Foodboxen.nl naar de prijzen van maaltijdboxen komt naar voren dat de prijzen van de populairste maaltijdboxen over de afgelopen twee jaar gemiddeld met zo'n 6% zijn gestegen. In 2022 zijn maaltijdboxen dus zo'n 6% duurder dan dat ze in 2020 waren.

Dit is net wat minder dan de gemiddelde prijsstijging van producten in de supermarkt, die zo'n 7% over de afgelopen 2 jaar bedroeg.

Uitschieters naar boven en beneden
Opvallend zijn de prijsfluctuaties van onder meer Veganbox, Versh en Familiebox. De prijs van de Veganbox steeg met bijna 14%.

De prijsstijgingen van de Versh maaltijdbox en Familiebox bleven rond de één tot anderhalve procent steken. Dat is flink minder dan bij de andere aanbieders.


Voor Marley Spoon (+7%), HelloFresh (+5%), Ekomenu (+6,2%) en onder meer de Krat (+7,5%) blijft de procentuele stijging redelijk in lijn met prijsstijgingen in de supermarkten.

De gemiddelde prijs voor een maaltijdbox bedraagt nu €41,98 voor 3 maaltijden voor 2 personen. In 2020 was dit nog €39,57. Gemiddeld betaal je dus zo'n €7,- voor de gerechten uit een maaltijdbox. Al deze prijzen zijn inclusief bezorging en exclusief korting. Bijna alle aanbieders van maaltijdboxen hebben wel kortingscodes waarmee de consument in ieder geval een leuke korting krijgt op de eerste bestelling.

De Nederlandse maaltijdboxenmarkt kent ook een aantal maaltijdboxenvergelijkers. In 2017 schreef Foodlog daar al eens over.
Dit artikel afdrukken