Meat&Meal, het blad van de vleessector begint op Wakker Dier te lijken, maar dan anders. Een goeie zaak.

Vlees is weer inzet van een prijzenoorlog in de supermarkten. Niet alleen C1000 biedt deze week vlees aan voor dumpprijzen, ook Albert Heijn en andere supermarkten verkopen komende weken vlees voor een prikkie. Meatandmeal.nl zette de acties op een rij.

Bij Albert Heijn, dat gestart is met de voordeelweken, wordt rundergehakt momenteel verkocht voor 2,49 euro per kilo (normale prijs 3,99, maar het wás 4,19 euro per kilo). Kipfilet kostte enige tijd geleden nog 6,49 euro per kilo, nu is dat gedaald naar 5,99 euro. Tijdens de voordeelweken betaalt de klant slechts 3,99 euro per kilo.

De prijs voor ribkarbonades is gedaald van 6,49 naar 6,29 euro en tijdens de actieweken ligt het voor maar 4,99 euro per kilo in het schap. Tartaar kost bij AH normaal gesproken 7,99 euro per kilo, de komende weken ligt hetzelfde vlees voor 4,99 euro per kilo in de winkel.

Albert Heijn reageert met de spotgoedkope aanbiedingen waarschijnlijk op de 'beste deals' van C1000.

Dirk
Bij Dirk van den Broek zijn er reguliere vleesaanbiedingen, maar wordt wel gestunt met het duurdere segment vlees. Zo is een pond Ierse rosbief in prijs verlaagd van 7,49 euro naar 5,49 euro en kost een pond biologisch rundergehakt nu even geen 4,99, maar 3,99 euro per kilo.

Jumbo
Ook bij Jumbo is vlees in de aanbieding. Een gegrilde kip kost nu 3,99 euro in plaats van 5,90 euro per kilo en de prijs van rundergehakt is gedaald van 4,79 naar 3,75 euro per kilo.

Lidl
Prijsvechter Lidl adverteert al enige weken met ronde bedragen voor vlees. Zo kost 400 gram speklappen twee euro. Een kipschnitzel van 200 gram gaat voor één euro van de hand en 400 gram hamburgers voor twee euro. Daarnaast heeft Lidl de prijzen van diverse soorten vlees in prijs verlaagd.Plus
Ook Plus doet mee aan het prijzenfeest. De supermarktketen verlaagt deze week de prijs voor een kilo rundergehakt tijdelijk van 4,39 naar 2,99 euro per kilo. Een kilo drumsticks (kip) gaat van 4,99 naar 3,99 euro en de prijs van vijf hamburgers is tijdelijk verlaagd van 3,37 naar 2,99 euro.

Spar en Deen
Spar stunt deze week met ribkarbonades die deze week 3,99 euro in plaats van 7,98 euro kosten. Deen verlaagt de prijs van varkenshaas van 14,90 naar 9,98 euro per kilo.

C1000
C1000 heeft wel de opmerkelijkste actie. De supermarkt startte deze week met een actie voor barbecuevlees, waarbij 22 stukken vlees voor een tientje kunnen worden gekocht. Dat is omgerekend net iets meer dan 31 cent per stukje vlees.

Kritiek
Het verkopen van vlees voor dumpprijzen kan op veel kritiek rekenen. Zo riepen Wakker Dier en Varkens in Nood supers enige tijd geleden al op om te stoppen met de prijsstunts voor vlees. Maar ook uit de vleeshoek komt kritiek. Ruud Bakker van de Vereniging van Keurslagers zei op Meatandmeal.nl bijvoorbeeld dat C1000 het imago van vlees om zeep helpt met zijn dumpprijzen. ‘Vlees moet een kwaliteitsartikel zijn’, aldus Bakker.


bron: meat&meal
Dit artikel afdrukken