De titel Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak 2010 en het bijbehorende Gouden Kaasmes en de gelijkwaardige titel voor de zeer gevarieerde winkelbranche van foodspecialiteiten: Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel 2010, zijn gewonnen door Kaashandel De Brink in Deventer en [/url=http://www.la-fermata.nl/]La Fermata in Woerden [/url]. Het volledig Italiaans georiënteerde La Fermata deed voor het eerst mee aan de wedstrijd en bestaat pas sinds november 2006. Dat is de uitkomst van de finale van de Nationale Winkelcompetities in Amersfoort.

In de productcategorieën Boerenkaas, Buitenlandse kaas, Vleeswaren en Noten-Gedroogd fruit zijn deelprijzen behaald. De titel Nederlands Beste Boerenkaasspecialist is naar 't Zuivelhoekje in Wageningen gegaan, dat een vierde plaats scoorde in de wedstrijd om het Gouden Kaasmes. De titel Nederlands Beste Buitenlandse-kaasspecialist is voor Gert-Jan de Kaasboer in Dordrecht die tweede werd in de strijd om het Gouden Kaasmes. De titels Nederlands Beste Vleeswarenspecialist en Nederlands Beste Notenspecialist waren beide voor de Verswinkel Marlou Segers in Hulst.De finales vonden plaats in de maand oktober. Twee maal twee finalevakjuryteams beoordeelden de finalisten op hun visie op het vak en de branche, de eigen aanpak daarin, het ondernemings- en winkelmanagement, het personeel en personeelsbeleid en de performance van de winkel.
Daarnaast beoordeelden consumentenjury's - voor elke sector een en bestaande uit mannen, vrouwen en echtparen die zich niet bekend maken in de winkel - het aanbod, de winkel en de behandeling die hun als klant ten deel valt. Al jaren blijken de consumenten soms anders te denken dan de vakjury en beïnvloeden zij de uitslag soms fors, en dat is ook dit jaar gebeurd.

De Kwaliteitscertificering en de Nationale Winkelcompetities zijn initiatieven van het Vakcentrum, Kaas & Delicatessen in Woerden. De uitvoering berust bij de Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland die ook in Woerden is gevestigd.


bron: Vakcentrum, Kaas & Delicatessen met dank aan foodholland
Dit artikel afdrukken