Macarons - niet kokosmacaronen - zijn in Nederland vrij onbekend. In tegenstelling tot Frankrijk, waar ieder zichzelf respecterende patissier macarons maakt en verkoopt, in zijn winkel, via internet of op de lokale markt. In Parijs kun je op diverse plaatsen terecht bij de patisseriehuizen van bijvoorbeeld Ladurée, Pierre Hermé en Fauchon. Vanaf 20 maart kun je ook midden in de Amsterdamse Pijp van versbereide macarons genieten.

Het persbericht van Poptasy Pastry meldt:
Dinsdag 20 maart is het Jour du Macaron, in het leven geroepen door de fameuze Franse patissier Pierre Hermé. Die dag opent in Amsterdam, midden in de Pijp, de eerste macaronwinkel: Poptasi Pastry, dangerously delicious macarons.

In Frankrijk is het luxe amandel meringue koekje al helemaal ingeburgerd. In Nederland is de macaron aardig op weg, maar is het relatief onbekend. ‘Maar dat gaat veranderen’, aldus patissier Patrick van Drie.
Hij richtte na een opleiding patisserie te hebben gevolgd in 2010 Poptasi Pastry op. Oorspronkelijk komt Van Drie uit de reclamewereld, waar hij werkte als Art Director. Tijdens zijn opleiding viel hij voor de charme van macarons. ‘Je kunt er eindeloos veel creativiteit in kwijt, in zowel smaak, kleur als creatie’. Precies 1 jaar na de oprichting van z’n eigen patisserie bedrijfje, opent Van Drie de eerste macaron winkel in Nederland. ‘Gevaarlijk lekkere macarons’ volgens Frans recept, uit eigen patisserie keuken.
Macarons maken is niet makkelijk. In tegendeel, het is moeilijk. Veel patisssiers wagen zich er niet eens aan. Als een van de weinigen in Nederland organiseert Poptasi Pastry in hun open keuken ook macaron workshops. Daar leer je hoe je zelf macarons kunt maken.


Fotocredits: ParisSharing
Dit artikel afdrukken