Dus nogmaals moeten we het geloven: je proeft iets pas goed als je hoort dat je het moet proeven en beter vinden. Smaakt het dan beter of denk je dat maar?
Wat een flauwekul, want zelfs de verkopen gaan er niet noemenswaard van omhoog.
Als je consumenten voor de tweede keer hetzelfde product laat proeven en je meldt er dan bij dat het biologisch is, dan gaat de smaakwaardering omhoog. Hiermee wordt wetenschappelijk aangetoond dat het begrip Biologisch een positieve invloed heeft op de smaakbeleving van een product. Het hiervoor noodzakelijke onderzoek is uitgevoerd door de Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw en Ecomel.
bron: Veneca met dank aan foodholland
Dit artikel afdrukken
Wat een flauwekul, want zelfs de verkopen gaan er niet noemenswaard van omhoog.
Als je consumenten voor de tweede keer hetzelfde product laat proeven en je meldt er dan bij dat het biologisch is, dan gaat de smaakwaardering omhoog. Hiermee wordt wetenschappelijk aangetoond dat het begrip Biologisch een positieve invloed heeft op de smaakbeleving van een product. Het hiervoor noodzakelijke onderzoek is uitgevoerd door de Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw en Ecomel.
bron: Veneca met dank aan foodholland
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Mijn eigen geteelde groentes zijn vele malen lekkerder dan biologisch. Weten dat alles van zaadje tot groente zelf hebt gedaan doet ook iets met de perceptie van de smaak...
Je vergeet er één, Wouter: "NIEUW"
'Hiermee wordt wetenschappelijk aangetoond dat het begrip Biologisch een positieve invloed heeft op de smaakbeleving van een product.'
Net als 'vers', 'authentiek Italiaans', 'Belgisch', 'zonder kleurstoffen', 'uit eigen keuken', 'streekproduct', 'naar grootmoeders recept', uit de abdij, 'naar oud familierecept van de 'warme bakker', 'handgesorteerd', (sperzieboontjes in blik van Bonduelle uit Kenia).
Allemaal wetenschappelijk bewezen van invloed op de beleving. Daarom werd een blikje gekookte makreel onlangs in het blad van Biologica ook als 'biologisch' aangeprezen. Duurder dan andere makreel in blik, maar natuurlijk veel lekkerder.
Mijn eigen wetenschappelijke onderzoekje wijst uit dat ook als iets veel kost het vanzelf lekkerder is. Maar je moet wel de visite er bij vertellen wat ze kosten, de bonbons. Voor de beleving.