image

Dus het valt toch mee! Jongeren en gezondheid zijn geen begrippen die niet bij elkaar passen.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn jongeren over het algemeen wel bewust en verantwoord bezig met hun gezondheid. Zo vinden ze het belangrijk om gezond te eten en drinken en om voldoende te bewegen. Verder bespreken veel jongeren gezondheidsproblemen of klachten met hun vrienden en spreken ze elkaar aan op onverantwoord gedrag. Dit blijkt uit onderzoek dat Agis Zorgverzekeringen liet uitvoeren onder jongeren van 18 tot 24 jaar. Van alle jongeren vindt 91% het belangrijk om gezond te eten en drinken en bijna de helft (45%) van de jongeren geeft aan dit doorgaans ook te doen. Daarmee blijven jongeren nog wel achter bij ouderen, waarvan 59% doorgaans gezond eet en drinkt. Meer dan de helft van de jongeren zegt voldoende te bewegen en 85% vindt dit ook belangrijk voor de gezondheid.

Verder blijkt uit het onderzoek dat jongeren elkaar aanspreken op onverantwoord gedrag. Ruim eenderde van alle jongeren heeft een vriend of vriendin al eens aangesproken omdat hij of zij onverantwoord omging met zijn of haar gezondheid. Daarnaast zou 42% van de jongeren dit doen als het nodig zou zijn.

Ik ben wel heel benieuwd naar het gedrag en de houding van jongeren in de net wat jongere leeftijdsgroep. Dat is tenslotte de groep die op school zit en dus ontvankelijk is voor liever-lekker-dan-gezond artikelen.

bron: Agis Zorgverzekering
Dit artikel afdrukken