imageAls docent aan een Horeca-opleiding maak ik het maar al te vaak mee dat leerlingen in de klas nog niet hebben ontbeten. Waar zijn de ouders van dit gespuis, denk ik dan? Waarom laten ze hun kroost zonder ontbijt laten vertrekken?

Het doet mij daarom deugd te lezen dat de week van het brood het ontbijt als thema heeft gekozen. En dat juist de basisscholen hierbij worden betrokken.

De Week van het Brood staat dit jaar in het teken van het ontbijt. De eerste maaltijd van de dag is niet zomaar bedacht. Om goed te kunnen functioneren en presteren heeft de mens na het opstaan weer voedsel nodig. Brood vormt daarin de basis. Via diverse grote landelijke activiteiten wordt daar aandacht aan besteed. De Week van het Brood vindt plaats van 30 oktober tot en met 4 november. In de Week van de Brood doen zo’n 325.000 kinderen op 1.500 basisscholen mee aan het Nationaal Schoolontbijt. Het Voorlichtingsbureau Brood organiseert samen met Stichting Bakkerij Imago (SBI) dit ontbijtevenement, dat voor het eerst werd georganiseerd in 2003. Bij de proef in het eerste jaar deden er nog 5 scholen mee, het afgelopen jaar bijna 1.100 scholen. Dit jaar zal voor 1.500 basisscholen een schoolontbijt worden verzorgd. Met dit evenement willen de organisatoren het belang van een goed ontbijt onder de aandacht brengen van schoolkinderen, ouders en leerkrachten.

Aan het begin van de week wordt onder 6,4 miljoen huishoudens door heel Nederland de Nationale Ontbijtkrant verspreid. In 8 pagina’s op tabloidformaat wordt in diverse artikelen, interviews en onderzoeksverslagen uitgelegd waarom het ontbijt met brood zo belangrijk is.

In het kader van de jongerencampagne 'Brood. Kan altijd', die zich richt op de jongeren tussen 15 en 20 jaar, organiseert het Voorlichtingsbureau Brood samen met Radio 538 een speciale ontbijtactie. Bij de warme bakker en in de supermarkt zal het thema ontbijt ook aandacht krijgen. Klanten kunnen tijdens de Week van het Brood rekenen op diverse acties en speciale activiteiten in de winkels.
Dit artikel afdrukken