imageEr wordt al een tijdje gewerkt aan een mobieltje waarmee je voedingslabels kunt scannen. Het apparaatje rekent die dan even door. Vergelijkt ze met wat je al gegeten hebt en hoeveel je bewogen hebt. Krijg je ergens teveel van, dan laat hij je dat weten. Drama dus als, bijvoorbeeld, je calorie-totaal over de limiet gaat, maar je antioxidantenniveau nog te laag is en je nog steeds honger hebt.
Conclusie die ik tot nu toe trok: het is een prima apparaatje om je je schuldig te laten voelen. Natuurlijk wint de honger het. Er ontstaat weer een heel nieuwe markt. Hoe behandelen we straks mensen met gezondheidsstress?

Dat dacht ik dus tot nu toe. Vanmorgen leegde ik in de ochtendkoelte van deze midzomerse dagen mijn RSS-reader en kwam een berichtje tegen van de BBC. Er is nu een mobieltje in ontwikkeling dat een permanente health check uitvoert op zijn drager. Het kijkt dwars door je heen. Gaat het mis dan belt het zonder pardon, helemaal uit zichzelf, de dokter.

Stel nou dat je die twee mobieltjes combineert. Samen natuurlijk met je agenda, je GPS, je MP-3 speler, je mobiel internet, je stappenmeter en wat dies meer zij. Hij belt de dokter - die je niet meer kunt ontlopen - en die zegt 'zie je nou wel'.

Je hoeft dus binnenkort echt nergens meer over na te denken. Zelfs niet over zondigen of andere frivole vergrijpen, want dat loopt fout af als je baas en verzekeringsmaatschappij er via je mobieltje achter komen.

Weg markt voor mensen met gezondheidsstress.
Dit artikel afdrukken