We kregen ook al een vraag van een stel keukenmeiden. Of AH soms iets doet met de vis, want de keuken stinkt zo na het bakken? Nu klapt ook Felix Wilbrink nogal uit de school. Is het waar of vinden sommigen AH gewoon te groot?

Het gehakt van Albert Heijn is ‘derrie’. ‘Goor stinkende troep en als je het bakt is het net een grote pan soep.’ Dit stelde culinair journalist Felix Wilbrink tijdens de opening van de Slavakto, maandagmiddag. Wilbrink hield een twintig minuten durende tirade over het vlees dat bij Albert Heijn – of zoals hij het noemt ‘de grote blauwe reus’ – in de schappen ligt.

Schamen
‘Vorige week heb ik het eens in de pan durven gooien’, zei hij over het AH-gehakt. ‘Mijn kinderen wilden het niet eten, we hebben het gewoon in de prullenbak gegooid’, aldus Wilbrink.
Volgens Wilbrink schamen zelfs de vleesinkopers van Albert Heijn zich voor het vlees dat in de schappen ligt. Dat zouden ze hem vorige week, tijdens de Smaakparade, hebben toegegeven.

Schandalig
‘De consument wordt méga belazerd’, tierde hij nog even verder. ‘Het is schandalig dat dit in de winkel mag liggen. De arrogantie is bij Albert Heijn hard toegeslagen met de zooi die zij verkopen. De grote blauwe reus wil alleen maar blind geld verdienen. Het is een misdadige organisatie.’ Wilbrink vindt dat slagers harder hun best moeten doen om consumenten duidelijk te maken dat als ze goed vlees willen, ze bij de slager moeten zijn. Ook zou de politiek moeten ingrijpen in het gestunt met vlees in supermarkten, meent Wilbrink.


bron: meat&meal
Dit artikel afdrukken