Het gehakt van Albert Heijn is ‘derrie’. ‘Goor stinkende troep en als je het bakt is het net een grote pan soep.’ Dit stelde culinair journalist Felix Wilbrink tijdens de opening van de Slavakto, maandagmiddag. Wilbrink hield een twintig minuten durende tirade over het vlees dat bij Albert Heijn – of zoals hij het noemt ‘de grote blauwe reus’ – in de schappen ligt.
Schamen
‘Vorige week heb ik het eens in de pan durven gooien’, zei hij over het AH-gehakt. ‘Mijn kinderen wilden het niet eten, we hebben het gewoon in de prullenbak gegooid’, aldus Wilbrink.
Volgens Wilbrink schamen zelfs de vleesinkopers van Albert Heijn zich voor het vlees dat in de schappen ligt. Dat zouden ze hem vorige week, tijdens de Smaakparade, hebben toegegeven.
Schandalig
‘De consument wordt méga belazerd’, tierde hij nog even verder. ‘Het is schandalig dat dit in de winkel mag liggen. De arrogantie is bij Albert Heijn hard toegeslagen met de zooi die zij verkopen. De grote blauwe reus wil alleen maar blind geld verdienen. Het is een misdadige organisatie.’ Wilbrink vindt dat slagers harder hun best moeten doen om consumenten duidelijk te maken dat als ze goed vlees willen, ze bij de slager moeten zijn. Ook zou de politiek moeten ingrijpen in het gestunt met vlees in supermarkten, meent Wilbrink.
bron: meat&meal
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Maar waarom is het vlees bij AH zoveel slechter? Wat doen ze ermee om het zo te verprutsen? En is het alleen het goedkope gehakt, of geldt het voor het hele assortiment?
Ailko,blij dit te lezen.
Wat er mee is,ik weet het niet.Elders wel van dat gehakt ballen gedraaid.Je krijgt je handen haast niet schoon.Het stinkt idd.
Zelfs gaat die rare smaak niet weg door eieren,veel kruiden en gemalen beschuit te gebruiken.
Ik durfde er daar niet zo heel veel van te zeggen.Dacht dat het misschien kwam omdat ik de smaak van de Gr.weg.sl.ken.Of van Hilbrants uit Paterswolde.
Los van smaak,die smurrie om het maar bij dat woord te houden gaat gewoon je handen niet af.Raar veel dikkig wittig spul.En echt waar,ik heb weleens zo,n schuursponsje ervoor gebruikt.Sponsje daarna linea recta de prullenbak in.
Ik weet even niet de naam van dat gehakt met een vleeslapje er om heen.Zoiets maak ik altijd zelf,dus schiet mij de naam er niet van binnen.
Ook daar die vreemde smaak aan,ruikt niet fris.Kan er echt niks aandoen.
Drie weken geleden nog door een schoonzus van mij erop aangesproken.Jamaar,jij bent ook wel een heelll erge pietlut hoor.
Vroeger verdedigde ik mij dan nog weleens door te zeggen,maar ik neem ook geen frisdranken,chips en koekjes mee etc.Leg dat geld liever bij het vlees/vis.
Ik verdedig mij maar niet meer.Het zij zo.
In 2004 heeft de Keuringsdienst van Waarde een onderzoek gedaan naar de herkomst van het gehakt van AH. Een van het meest verkochte soorten vlees!
De Keuringsdienst van Waarde belande in Botswana en in een vrieshuis in Londen waar de diepgevroren Afrikaanse koeien maximaal 2 jaar worden bewaard voor Albert Heijn. AH maakt er ook filet Americain van.
http://www.foodlog.nl/vandaag/bericht/eet_minder_vlees_om_honger_in_ontwikkelingslanden_op_te_lossen/
Volgens Wouter Klootwijk destijds op foodlog
Jarenlang heeft Albert Heijn, min of meer in het geniep dat vlees afgenomen om er ondermeer ‘verse’ filet americain van te maken.’ Albert Heijn is er na de uitzending van de Keuringsdienst van Waarde mee gestopt. Zonder uit te leggen waarom. Wel weet ik dat zelfs binnen het concern men er ongelukkig over was.
Misschien zijn ze er weer mee begonnen ?
http://www.meatandmeal.nl/nieuws/marketing-sales/3373/lidl-heeft-beste-gehakt.html
Ik koop het daar dus.... , prima.
Ik vind het vooral weer een lekkere klap in het gezicht van al die arme mensen die gewoon braaf hun gehakt bij een supermarkt kopen. Al die honderdduizenden mensen die hun kinderen blijkbaar vieze, gore, stinkende troep voorzetten. En bedankt, Felix.
Ik weet wel, zo bijzonder is het niet dat kinderen iets niet willen eten als pappa het kokhalzend op tafel zet. Duhuh.