imageDe Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) is begonnen met de publicatie van foto's van producten die door retailer en fabrikant worden teruggehaald.

Het pilot-project heeft als doel om consumenten te helpen om producten die een gezondheidsrisico met zich meebrengen te herkennen. De FDA denkt dat foto's daarbij een rol kunnen spelen. Het is dus niet de bedoeling ondernemingen aan de kaak te stellen. Pathogenen
Het gaat daarbij om producten als bijvoorbeeld de pathogenen Salmonella, E.coli O157:H7 en Listeria monocytogenes kunnen bevatten. Ook producten met allergenen als ingrediënten van noten, zuivel, soja en vis lopen de kans op de foto te worden gezet.

Enkele dagen geleden moest ConAgra Foods pindakaas terugroepen. Bijna 300 mensen zouden besmet zijn geraakt met salmonella door het eten van pindakaas. Reden voor de FDA om de Peter Pan en de Great Value pindakaas te fotograferen.

De pilot gaat 6 maanden duren. Daarna volgt een evaluatie. Zowel fabrikanten als consumenten kunnen hun reactie mailen.

De VS hebben het afgelopen jaar een aantal grote uitbraken van voedselinfecties gehad, onder meer met E.coli in spinazie en salmonella in tomaten.

bron: EVMI
Dit artikel afdrukken