"Onafhankelijk voedingsmerk Mister Kitchen lanceert vanaf deze maand 7 smaken pindakaas in de winkels van Albert Heijn. Het pindakaasassortiment van de supermarkt wordt daarmee een stuk kleurrijker én smaakvoller", meldt het persbericht van de keukenman.

Ho.

Suiker is helemaal niet slecht voor mensen maar krankzinnig veel suiker doet menigeen de das om.
Aan dat krankzinnige veel wordt wat gedaan. Door de industrie die alle mogelijke sluiksuikerwerken maakt en de kruidenier die de koopwaar aanbiedt.
Ik denk dat het foeilekkere pindakazen zijn. Maar weet wat je doet, alternatieve aanbieders van pindakazen. Hetzelfde als wat de groten in de voedingsindustrie verweten wordt
Veel etenswaren zijn telkens tikjes zoeter gemaakt. Van mayonaise tot bruine bonen. Zelfs vleeswaren worden besuikerd.
Het tij keert. Bonenkokers beloven bonen zonder suiker. Kruideniers beloven kinderzuivelsnoepgoed minder zoet.

Maar ja. Nieuwe producenten op de markt moeten nog terrein (argeloze consumenten) veroveren. Dat doe je door iets wat er al was nog eens opnieuw te maken, maar dan onbarmhartig veel lekkerder.

Pindakaas. Ze zijn al een tijdje in de mode. Pindakazen uit kleine fabriekjes met milieuvoordeel en zo mogelijk biologisch. Fantastische pindakazen. Maar de hang naar zoet. Er gaat alweer honing door en andere suikerstroop, vermomde suiker in de vorm van gedroogde rozijnen en cranberry’s. En een forse lik karamel = gebrande suiker.

Ik denk dat het foeilekkere pindakazen zijn. Maar weet wat je doet, alternatieve aanbieders van pindakazen. Hetzelfde als wat de groten in de voedingsindustrie verweten wordt. Vermomde suiker. Jullie doen het er in met je beste biologische of anderszins milieuvriendelijke bedoelingen. Maar suiker zat nooit in pindakaas.
Dit artikel afdrukken