Gisteren sprak ik Meisje, minder bekend als Petra de Boevere van de Slijterij. Ze blogt en filmt erop los. Heeft rake onderwerpen. Soms 'doen' de wat arbeidsintensievere onderwerpen het niet. Soms doen ze het op een andere site wel. Hangt van het publiek af. Ik vond haar filmpje over sexuele confusie in de wijngaard nogal intrigerend.Een groep Nederlanders bezoek de wijngaarden van Raimat (meer dan 1000 hectares, voor Europese begrippen een enorm bedrijf). Ze werken er 'ecologisch' als het op rupsenbestrijding aankomt. De groep luistert met veel belangstelling en zegt 'oh nice' als ze horen waar deze slimme techniek op is gebaseerd maar stelt niet die ene cruciale vraag die een geitenwollensok wel zou stellen.

Kijk naar het filmpje en vraag af je met welke methode je nou de meeste vlinders overhoudt: door te spuiten of door ze met nepsex van hun nakomelingen te beroven.
Maakt het uit of je door de hond of een zwarte Spaanse kat wordt gebeten?

Wat mij nou zo intrigeert: zouden jullie je belazerd voelen als je zo'n wijn kocht en er stond op dat hij van 'agricultura ecologica' is? Biologisch dus.
Dit artikel afdrukken