Met een kurkentrekker en dan krijg je zo'n lekkere plop. Maar dat is afgelopen sinds zelfs de kunststofkurk (zeker die harde die je er helemaal niet uitkrijgt) langzamerhand verdrongen wordt door de schroefdop.

Op dit filmpje laat een van Frankrijk's meest innoverende wijnmakers, Vincent Pugibet van domaine La Colombette, zien hoe het moet. Ondergetekende stuntelde een beetje en gelukkig nam Vincent het snel over ;-)

Zo zie je maar: ook innovatie heeft z'n charme!

Als je het Frans niet zo snel kunt volgen, moet je even doorlezen.

Dit even als een nuttig geintje uit het debat over de toekomst van de wijn in de Languedoc. Wordt vervolgd met wat 'serieuzer' onderwerpen. Vincent laat zien hoe het moet. 'Breek' de capsule op het brede deel. Met je volle hand. Daarna rol je de capsule over je mouw. Pak je die met een elegant gebaar vast en schenk je de fles met een al even elegant gebaar uit. Zo wordt dat dus gedaan in de heel chique restaurants van London, New York en zèlfs Parijs. Amsterdam zit waarschijnlijk nog op kurk ;-)
Dit artikel afdrukken