image

Dat zegt de kop boven het artikel op de VMT-site tenminste. Als je het leest, zie je een ander beeld: 'voedselfabrikanten" hebben wat te verliezen omdat ze niet altijd als open en eerlijk worden gezien. Lees daarom ook het artikel op de site van de VWA. Of blader even terug naar de redenen waarom we volgens Ernst & Young bio kopen.

Consumenten vertrouwen er op dat voedingsmiddelen veilig zijn. Dat blijkt uit vier jaarlijkse metingen van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Maar er leven ook zorgen over de veiligheid van voedingsmiddelen. Deze zorgen hebben betrekking op residuen van pesticiden, hormonen en antibiotica in vlees, en bacteriën en virussen die voedselinfecties kunnen veroorzaken. Openheid
Informatie over de veiligheid van voedingsmiddelen verstrekt door de VWA, het Voedingscentrum en de Consumentenbond wordt meer vertrouwd door consumenten dan informatie verstrekt door de partijen in de voedselketen en de overheid. Ook als het gaat om de mate van eerlijkheid en openheid over de veiligheid van voedingsmiddelen is er wat minder vertrouwen in de overheid, boeren, winkeliers en fabrikanten. Van deze partijen wordt wel gedacht dat ze competent zijn. De voedingsmiddelenfabrikantenten scoren het hoogst als het gaat om aandacht voor voedselveiligheid.

Vers
Als het gaat om het vertrouwen in specifieke productgroepen hebben consumenten over het algemeen het meeste vertrouwen in versproducten, zoals brood, verse groenten en fruit. Men heeft minder vertrouwen in vlees, eieren, kant-en-klaarmaaltijden en voedingssupplementen. Dit patroon is stabiel in de tijd.


bron: VWA
met dank aan VMT
Dit artikel afdrukken