Mocht je nog niet weten op wie je moet stemmen vandaag: ook GroenLinks is een partij voor de dieren. En verder eigenlijk een heleboel partijen.

GroenLinks wil het lot van de dieren verbeteren door aan artikel 21 van onze Grondwet - over de zorg voor het milieu - de zorg voor het welzijn van dieren toe te voegen. Deze toevoeging geeft de overheid een zorgplicht voor het welzijn voor dieren.

Wordt het voorstel inderdaad aangenomen, dan moeten de Gezondheid- en welzijnswet voor Dieren, de Wet op de dierproeven en de Flora- en Faunawet opnieuw tegen het licht worden gehouden. GroenLinks is van mening dat daarmee de huidige praktijken van de bio-industrie, dierproeven en jacht op de helling moeten.

Tijdens de behandeling van de landbouwbegroting vorig jaar december bleek dit GroenLinkse voorstel te kunnen rekenen op steun van PvdA, SP, PVV en natuurlijk de PvdD.

Dat is dus een goede reden om vandaag geen PvdD te stemmen. Dat is dan toch maar mooi wat de PvdD wél heeft bereikt. Nou maar hopen dat de geest van de nieuwe wetstekst niet alleen maar 'urban' blijkt.
Dit artikel afdrukken