- wie van de lezers hier eet (nog) gekookte worst?
- waar koop je het?
- wat kost het?
Ik laat morgen zien waarom ik het vandaag vraag.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Aha, Worst!
Soms koop ik het, op weg naar huis, bij een slager waar ik langsfiets. (Meester op het Bijlmerplein ook de hausmacher is daar een aanrader). Ga ik straks maar weer eens doen...
Hij won er geloof ik een prijs mee, is lekker, gerookt en zit in kunstdarm.
Kost denk ik rond de 1,50 per ons.
Ik heb het zelf ook wel eens gemaakt, met Riesling. Jam jam. (Is een emulsieworst waar veel vocht in gaat vandaar)
Maar er is ook heel veel vieze gekookte worst in de handel helaas. Denk dat het een slecht imago heeft, meestal is het de goedkoopste worst.
Gaat het over varkens verwaarden of eerherstel van de gekookte worst?
Een campagne voor de echte gekookte worst bij Foodlog, dat is tenminste relevant...
Het gaat over gekookte worst en of die nog wel gegeten wordt in Nederland.
Jawel, wij koken worst. Zowel om warm als koud te eten. Koude gekookte worst met een beetje mosterd is heerlijk.
Ik koop NOOIT worst via de supermarktketens. Als ik worst koop, dan komt die van Slagerij de Lijser in Zuidzande, of Slagerij van den Dries en Slagerij Vermeire. Daar gaat alleen zout en peper in. Geen kruiden en geen rookproces. (Aan zee zit er meer jodium in de lucht; diep landinwaarts conserveert men met kruiden en roken; zelfde geld voor gedroogde hesp). Wij maakten zelf verse worst tijdens de slacht. Verse worst of droge worst zijn hier exact het zelfde: in droge worst gaat voor de houdbaarheid meer zout.
Daarnaast kook ik zelf boudin blanc met Kerst (kalfs- en kippenvlees met truffel etc., gekookt in melk). Ik draai ouderwets met een Husqvarna handmolen. Nu het koken.
Koken is altijd garen tesamen met groenten. Bijvoorbeeld met zuurkool. Ik prik altijd met mijn breinaald, om de spanning weg te halen en het overtollige vet zijn smaak af te laten geven. De geur en de drab die uit een ‘industrieworst’ kwam beviel me niet. Ik vrees dat in de industriele kook- en verse worst men ‘stoffen van dierlijke, organische oorsprong’ toevoegt en dat daar alles mee gezegd is.
worst gekookt met zuurkool(vocht) : http://picasaweb.google.nl/kookmarieke/Marieke/photo#5131263989082617170
mijn boudin blanc: http://picasaweb.google.nl/kookmarieke/Marieke/photo#5146805537537106402
om misverstanden te voorkomen; het gaat hier om gekookte worst en toch niet over kookworst ? dat is een essentieel verschil
Het gaat echt over gekookte worst, saucisson cuit.