Volgens Canadees onderzoek zou het doodknuppelen van zeehonden ‘minstens zo humaan en vaak humaner’ zijn dan de manier waarop dieren in slachthuizen worden gedood.
Heeft de Canadese regering gelijk?
Waarom is een varken of een paard met een hamer op de kop slaan bij het slachten dan niet humaan?
link naar updaid.nl: ‘Doodknuppelen is humane methode’
Dit artikel afdrukken
Heeft de Canadese regering gelijk?
Waarom is een varken of een paard met een hamer op de kop slaan bij het slachten dan niet humaan?
link naar updaid.nl: ‘Doodknuppelen is humane methode’
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Ook grote aan de lijn gevangen vissen worden zo gedood. Ook mensen - met in ieder geval heel veel bewustzijn - kun je zo doden, in één klap. Het vergt alleen wel heel goede oefening die die kunst baart. Daar zit een flink technisch probleem.
Het andere is een verschil tussen belevingswerelden, hoewel ik me kan voorstellen dat er prettiger methoden zijn die het voortschijden der techniek ons heeft gebracht.
Het is wel een beetje een gek woord, dat "humaan". Wat is de meest "humane" manier om dood te gaan. Volgens mij zullen de meeste mensen op die vraag melden dat ze het liefst in hun slaap komen te overlijden.
Iemand die een ander persoon een kogel door z'n hoofd schiet doodt iemand ook "humaan", domweg door het feit dat er in deze situatie twee mensen aanwezig zullen zijn.
Een leeuw begint een zebra niet levend op te eten, hij bijt haar eerst de hals door. Zo doet de natuur dat. Niet humaan dus. Een koe met een mes de hals doorsnijden is dan wel weer humaan, domweg omdat er geen dieren zijn die messen gebruiken.
Wat is humaan doden?
Humaan is zoals je zelf ook wel zou willen gaan.
Heeft Nederland eigenlijk een traditie van zeehondrecepten?
De Canadezen hebben een punt in dat de zeehondjes op hun eigen leefplek worden gedood, wat minder stress oplevert.