Wie heeft nog niet gehoord van 7 days of Inspiration . Een bijzonder initiatief dat zo langzamerhand over heel Nederland uitwaaiert. Het concept is eenvoudig: ga met zijn allen zeven dagen lang in heel verschillende samenstellen van gezelschap brainstormen hoe we zelf invloed kunnen uitoefenen op wat ons eigenlijk niet zint. Wat beter kan zonder al te veel poespas. Dat heeft al verschillende initiatieven opgeleverd. Dit is er eentje:

Wat gaan we doen?
Bruikbaar voedsel is waardevol en hoort niet thuis in de afvalbak. Dat willen we Amsterdammers laten beleven. Op 5 maart 2011 openen we een nachtrestaurant. We vragen op deze dag aan restaurants in Amsterdam om hun overgebleven restanten van die dag niet weg te gooien. We verzamelen die resten en een chef-kok zal laten zien dat er lekkere hapjes mee te bereiden zijn! Zo kan iedereen zien, proeven en ruiken dat eten niet onnodig weggegooid hoeft te worden. Er zijn genoeg andere mogelijkheden met deze restanten.

We willen een groots Nachtrestaurant op een centrale plek in Amsterdam, zodat geen Amsterdammer dit project kan ontgaan. Het liefst plaatsen we het Nachtrestaurant daarom midden op de Dam.Wat zijn de resultaten?
Mensen en restaurants zullen door onze actie geïnspireerd worden om voortaan nogmaals na te denken voordat voedsel wordt weggegooid. Wij laten namelijk zien wat mogelijkheden zijn met restjes.
Een ander resultaat kan zijn dat restaurants nauwkeuriger zullen gaan kijken naar hun inkopen. Hoe kan er zo ingekocht worden dat er niets meer overblijft?

Wie of wat heeft het project nodig om het te laten lukken?
Restaurants die willen meewerken door restanten aan te leveren. Chef-koks, die aansturen/meedenken/koken. Contacten met VWA & Gemeente voor vergunningen. Mensen die mee helpen in organisatie en opzet. Communicatie. Bestaande initiatieven aansluiten. PR om media-aandacht te genereren. Een mobiel restaurant; keuken, tent, tafels, stoelen, bestek en aankleding. Vrijwilligers bij uitvoer op dag zelf. Bediening.




Dit artikel afdrukken