Gisteren bij de C'est du pain voor € 3,20, misschien wel wat duur, een best ok, zij het overdreven bepoeiermeeld broodje met (niet heel) oude kaas, een stipje mosterd en een plukje tuinkers gekocht. Het vertrouwde bleke pistoletje met jonge kaas, smaakloos tomatenschijfje en plastic sla is nog wel te koop (€2,70), maar ligt er in de vitrine bij als een uit de gratie geraakte relikwie. Er is dus hoop in stationsbroodjesland. Nu de koffie nog. Op de terugreis verwende ik mijzelf met het bizarre broodje van de AH Togo uit de doorlees. Ondanks de tientallen ingrediënten GEEN lekker broodje. Het brood had de consistentie van taaitaai, de chorizo had de smaakintensiteit van ouwel.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Van wie is die lichtgevende verf?
@Dick: Gerrit Komrij, Demonen
"Eens, ik moest zo'n drie maanden oud zijn geweest, hoopte ik dat alle mensen goed en wijs zouden zijn. In de vierde maand van mijn leven wist ik beter. Eens hoopte ik de wereld in te kunnen rennen, op blote voeten en met mijn breedste jongensglimlach. Al tijdens de eerste stormloop makte ik kennis met huilen, hinderlagen en schuttersputjes."
En zo verder.
Ik hoop oprecht dat het station een plek wordt, waar je voor onderweg echt lekkere spullen kunt kopen.
"Ondanks de tientallen ingrediënten GEEN lekker broodje."
Ik neem aan dat je dit ironisch bedoelde? Een ontstellende 18 ingredienten alleen al nodig om het broodje te maken... - overdaad schaadt.
@Lizette,
Sarcastisch, eerder. Het is toch bizar dat men brood zo houdbaar mogelijk wil maken en dat het daardoor al op dag 1 smaakt alsof het een maand oud is, zij het nog wel zacht. Brood moet naar brood smaken en ruiken en de smaak van chorizo moet op zijn minst in je mond blijven hangen. Dit onderste broodje was als een slok water; na elke hap was de toch al extreem vlakke smaak weg. Ik heb de sesamzaadjes nog apart geproefd, daar was ook niets van smaak te vernemen. Was ik dan verkouden, zul je vragen? Nee, ik kwam net van een meeting waar ik juist allerlei lekkers met smaak had geproefd. Viel het daarom zo tegen? Ja, misschien. Maar over een paar jaar ligt er bij zo'n stationskiosk of Togo misschien een echt dagvers broodje met kaas waar je de hele reis aan blijft denken. De inkoop hoeft niet heel hoog te zijn en de verkopprijs van €3,20 is nu al geaccepteerd, kennelijk. Daar kun je iets geweldigs voor leveren.
Men zoeke een bakker en koope een vers broodje naar keuze. Men zoeke een slager of kaasboer en koope beleg naar keuze. Men legge het beleg tussen het broodje en ete het op. Jammer dan voor de boter en de rauwkost.
Dit soort recepten voor de lunch wordt nog eens nostalgie. Bakkers verdwijnen, slagers en kaasboeren verdwijnen en de combinatie van die winkels in elkaars directe omgeving is al een unicum. Dus moet je naar AH of diens soortgenoten voor een zak van 10 broodjes en minimaal een ons in de fabriek flinterdun voorgesneden vleeswaar in de folie. Alternatief is naar de koeling voor een prefab broodje als boven op 7 graden celsius maar vaak kouder. Je koopt een broodje en krijgt de beleving van een ijsje er gratis bij. Het verschrikkelijke erge is dat de consument het koopt voor een veel duurdere prijs als dat ie zelf even langs de bakker en de slager loopt. Kun je zelf ook nog bepalen of je dik of dun wilt beleggen