Zomaar een vraag: waar komt authentieke Hongaarse salami vandaan?
Ik heb het geproefd en geloof er niks van.
Op de kwaliteit heb ik weinig aan te merken. Het is een door het vetgehalte lekkere cervelaatachtige worst.
Dit artikel afdrukken
Ik heb het geproefd en geloof er niks van.
Op de kwaliteit heb ik weinig aan te merken. Het is een door het vetgehalte lekkere cervelaatachtige worst.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Waarom zou je anders een salami Hongaars noemen? Zit er paprika in?
Nee, dat is het nou juist. Ook al geen knoflook. Het is gewoon een wat vettere, en daarom smakelijkere, cervelaatworst.
cervelaat, zoals de naam zegt, veronderstelt dat er hersens (cervella) in zit. Volgens mij is cervela trouwens van fijner gemalen rundsvlees Is dit weer een internederlands taalverschil?
Sshhh Nick, nu durven de Nederlanders geen cervelaatworst meer te eten ;-)
Ik bedoelde te zeggen dat het een cervelaatachtige worst is. Nederlanders kennen de volstrekt middle-of-the-road versies van bijv. Stegeman (en zo zijn er meer). Ze smaken nergens meer naar en hebben die zure bijsmaak van de houdbaarheidstoevoegingen. Deze 'Hongaar' is een kwaliteitsvervanger van dat soort volstrekt oninteressant smakende producten. Met Hongarije heeft het alleen niks te maken.
Hypothese: de worst moest een naam hebben en het werd 'Hongaarse salami' (weet de consument veel en ergens in z'n achterhoofd zit nog dat daar ook worst wordt gemaakt). Waarom? Omdat je er niet meer ' kwaliteitsworst' op kunt zetten. Dat gelooft allang geen hond meer.
Ik zou het wel aandurven. De actie 'en nou is het afgelopen', 'we zeggen weer gewoon wat het is', 'dit is een veel lekkerder worst dan de rest'.
Momenteel wordt deze salami bij AH verkocht onder het Excellent label. Jarenlang heb ik deze salami bij AH gekocht en moest ter plaatse nog worden gesneden en afgewogen.
De worsten waren destijds afkomstig van de Fa. Herz uit Budapest (www.herz.hu). Aan de smaak te beoordelen, is deze salami nog steeds van dit Hongaarse bedrijf afkomstig.
Ed