Melkvee loopt te grazen op doodgespoten land. Zal dat invloed hebben op wat wij drinken aan zuivel? @kanniewaarzijn pic.twitter.com/osqq0iai9F
— André Donker (@andredonker) April 25, 2014
Door op retweets te klikken kun je zien wat er allemaal over deze tweet gezegd wordt.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
http://roundup.ca/frequently-asked-questions
When can grazing resume.
Volgens een fabrikant kan na 3 tot 5 dagen na het spuiten worden doorgegaan met grazen. Hier zal een zelfde veiligheidsmarge opzitten als bijvoorbeeld het eten van bespoten gewassen voor humane consumptie. De marges voor veevoer zijn namelijk erg dun.
https://www.gmpplus.org/pagina/2241/gmp-fsa-certification.aspx
En hier wordt wel degelijk ingegrepen als er iets niet klopt.
Moeders die borstvoeding geven eten bijvoorbeeld ook druiven etc. Wil je dit voorkomen dan moet je zoeken naar onbespoten producten. Persoonlijk hecht ik hier wel waarde aan maar dat is onwetenschappelijke waarde. Ik denk dat we in de komende tijd nog wel wat negatieve bij-effecten van Glyfosaat gaan zien in de wereld. Vooralsnog is het veilig bevonden en hoop ik dat iedereen die hier een vreemde smaak van in zijn mond krijgt nadenkt over de manier waarop we voedsel produceren. Die ligt namelijk vaak mijlenver af van hoe ik en anderen het graag zouden willen zien. Los van de vraag of dat duurzaam genoemd mag worden.
Boy, waarom spuit een boer zijn gras met glyfosaat? Voor minder ingevoerde lezers: met RoundUp, dat spul waar je ook de RoundUp Ready soja van hebt en waar velen zo tegen zijn.
Hoi Dick, Om alle grassen, kruiden en onkruiden te doden om vervolgens alleen de gewenste soorten weer in te zaaien. Vaak weer opnieuw gras maar het kan ook gedaan worden in de rotatie met akkerbouw om onkruid te voorkomen.
Bestaat er al zoiets als glyfosaat vrije rodekool, of glyfosaatvrije blijde weidekoeien?
Heel anders gezegd: hoeveel boeren doen dat zo?
Glyfosaat-vrij is niet echt een keurmerk. Bij Biologisch mag je ervan uitgaan dat het niet wordt gebruikt. Verder moet je het elke individuele boer vragen. Veel boeren vernieuwen maar mondjesmaat grasland. Dus de kans dat het tot meetbare concentraties in de melk komt is erg klein. Als die koeien niet in het perceel worden gejaagd dan komt de stof in evengoed de bodem is dat beter? Feit is dat er binnen een paar weken gewoon weer gras groeit en de werking is verminderd. Toch zou ik die melk niet graag willen drinken. Maar dat is vooralsnog een gevoelskwestie.