Melkvee loopt te grazen op doodgespoten land. Zal dat invloed hebben op wat wij drinken aan zuivel? @kanniewaarzijn pic.twitter.com/osqq0iai9F
— André Donker (@andredonker) April 25, 2014
Door op retweets te klikken kun je zien wat er allemaal over deze tweet gezegd wordt.
Er valt natuurlijk een hele discussie te voeren over het wel of niet schadelijk zijn of voldoen aan de normen die gelden. We moeten echter niet vergeten dat we ook jarenlang zorgeloos DDT gebruikten en daar nu met verbazing op terugkijken.
Persoonlijk vind ik het van een totaal gebrek aan realiteitszin en verantwoordelijkheidsgevoel als voedselproducent getuigen wanneer je op deze manier nog een paar kg voer in je koe probeert te krijgen...
Voor de sector is dit soort gedrag en bijbehorende plaatjes killing. Het zet de melkveehouder neer als een industrieel die financieel gewin boven alles zet. Het is een sterk staaltje DE-Marketing. Oftewel, hoe jaag ik mijn klanten efficiënt weg.
Daarnaast kan ik als voormalig melkveehouderij adviseur nog veel zeggen over het belang van kruidenrijke (gras)landen en efficiënt gebruik van beweiding maar daar gaat dit bericht volgens mij in de essentie niet over...