Aan de rand van de grote steden in Nederland komen wellicht grote overdekte marktplaatsen waar alleen regionale producten worden verkocht.De eerste zogenoemde LandMarkt moet medio 2010 open zijn voor publiek. Het idee komt van twee ondernemers, adviesbureau Blonk Milieu Advies, innovatiebureau Transforum, de Vrije Universiteit, Erasmus Universiteit en Wageningen Universiteit. Dat meldt het Agrarisch Dagblad.

Betere prijs
Waar de eerste markt komt te staan, is op dit moment niet bekend. De initiatiefnemers willen in totaal 20 markten verspreid over het land openen. Het doel achter de markten is dat boeren een betere prijs kunnen verwachten, terwijl de consument meer begrip krijgt voor de boer.

Onderzoek
Voor de opening van de eerste LandMarkt wordteerst een consumentenonderzoek gehouden en een opiniepeiling onder provinciale bestuurders. Volgens Astrid van Kleef van innovatiebureau Transforum zijn consumenten uit de stad op zoek naar duurzaam geproduceerd voedsel. ‘Ze willen het kunnen proeven en praten met boeren.’


bron: Agrarisch dagblad met dank aan distrifood
Dit artikel afdrukken