imageIn 2003 moest het koopaandeel op 5% zitten. We zitten op net aan 2%, maar dat is dan wel 4 jaar later. En nu mikt de minister op een stijging tot 15% voor de komende 4 jaar? Hoe die er moet komen is nog onbekend. Het is een boeiende excercitie die vast veel subsidie gaat kosten.

De biologische landbouw de komende jaren gestaag moeten groeien. Het streven van Verburg is dat in 2011 15 procent van alle voedingsmiddelen biologisch is. 'Het aandeel van de biologische landbouw moet groeien en niet alleen vanwege de rol die deze manier van produceren speelt bij duurzaamheid. Biologische landbouw is ook een uiting van de verbondenheid van de consument met de manier waarop wordt geproduceerd, met de boer en de tuinder.' Weinig resultaat
Welke maatregelen de minister inzet om de biologische consumptie op te schroeven is niet bekendgemaakt. De overheid probeert al vele jaren de biologische consumptie te stimuleren, maar zonder veel resultaat. Onderzoek wees uit dat Nederland in 2006 in de Europese middenmoot vertoefde. Ongeveer 2 procent van een gemiddeld boodschappenmandje bestond toen uit biologische producten.
Dit artikel afdrukken