Café's en restaurants in België zitten met een windstille periode. Het land gaat zwarte omzetten onmogelijk maken.
Veel ondernemers willen daarom van hun zaken af. Investeerders weten dat en kijken de kat uit de boom; ze verwachten dalende prijzen. Dat heeft een merkwaardig resultaat op de huurprijzen van horecabedrijven.
Ook in België lijden de omzetten onder de economische crisis. Omdat de handel in bedrijfspanden stokt, gaan de huurprijzen omhoog terwijl de omzetten dalen. Dat gevoegd bij zeer terughoudend financierende banken zorgt voor een onevenwichtige markt, schrijft De Standaard.
Dit artikel afdrukken
Veel ondernemers willen daarom van hun zaken af. Investeerders weten dat en kijken de kat uit de boom; ze verwachten dalende prijzen. Dat heeft een merkwaardig resultaat op de huurprijzen van horecabedrijven.
Ook in België lijden de omzetten onder de economische crisis. Omdat de handel in bedrijfspanden stokt, gaan de huurprijzen omhoog terwijl de omzetten dalen. Dat gevoegd bij zeer terughoudend financierende banken zorgt voor een onevenwichtige markt, schrijft De Standaard.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
'Horecaondernemers die hun zaak willen verkopen of verhuren, moeten steeds langer wachten op kandidaat-overnemers of zien zich steeds vaker gedwongen hun vraagprijs te verlagen.' Dat wijst niet echt op krapte op de huurmarkt, volgens mij.
Het lijkt meer op de situatie in de Nederlandse markt voor commercieel vastgoed, namelijk overaanbod, geen kopers, en verhuurders die hun prijzen (nog) niet willen verlagen.
Een verhuurd pand is lastig te verkopen. Er is dus krapte in de huurmarkt en overaanbod - zonder transacties - in de koopmarkt. Dat zorgt in ieder geval niet voor dalende huren.
Ik snap de conclusie niet dat de huurprijzen omhoog gaan doordat de handel in bedrijfspanden stokt. Dat lees ik ook niet in het artikel.