imageEen cultuurclash, misschien zelfs wel een vorm van prêt à porter 'fusion cooking'.
Maar, wat ik me dan zomaar afvraag, zit onze Arabische medelander te wachten op de chocoladefantasie van een katholieke heiligman? Of zijn we gewoon collectief los van de motor geraakt?

El Hema verkoopt vanaf 24 november Arabische chocolade-letters. De Amsterdamse culturele instelling Mediamatic biedt het hele Arabische alfabet in melk en puur.
De mallen voor de letters zijn in het Fablab, de productieruimte van El Hema, gemaakt en worden samen met het Amsterdamse Chocolateria Jordino in een kleine oplage gefabriceerd.

De letter kost 7,50 euro. Het zijn waarschijnlijk de eerste Arabische chocoladeletters in Nederland.
Digitaal
Het lettertype is dezelfde als een van de nieuwe digitale lettertypen die deze zomer de typografische aanleiding vormden voor El Hema.

El Hema is een denkbeeldige Arabische Hema. In deze tijdelijke winkel brengt Mediamatic bijzondere uitingen van de Nederlandse- en Arabische cultuur en typografie samen.

El Hema zit op de begane grond (zijingang) van het Post CS gebouw, aan de Oosterdokkade in Amsterdam. Vanwege de feestdagen (sinterklaas, offerfeest en kerst) is El Hema nu ook ’s middags open.

Dit artikel afdrukken