Brigitte Lombert wees me op deze advertentie. Je vindt hem op de achterkant van de jongste Allerhande van AH. Ik tik de kleine lettertjes even over:
Wat je van ver haalt is lekker. En wat je van heel ver haalt is nóg lekkerder. Dat bewijzen onze Australian Homemade-bonbons. Ja, die zijn nu bij Albert Heijn te koop! Gemaakt van uitsluitend natuurlijke ingrediënten in karakteristieke smaakcombinaties [...]
Weet je waar deze bonbons vandaan komen? Nou, niet uit Australië. Ze zijn groot gemaakt door Bart van Elsland. In Nederland beter bekend als Bakker Bart. Bakker Bart heeft hij inmiddels verkocht. Australian Homemade trouwens ook. Maar het succes maakte hij toch echt hier, made in Holland. Google maar eens op Bakker Bart en Australian Homemade.
O ja, zijn ze ook nog biologisch-maar-niet-heus ('natuurlijk')!
Foei AH, dit ligt er allemaal wel heel dik bovenop.
Gelukkig hadden de copywriters de goede smaak deze nu met het Excellent-label beplakte chocolade niet van slaafvrije, fair trade plantages te laten komen ;-)
Over wie zegt dit nou meer - over AH's idee van de Nederlandse consument of over de Nederlandse consument zelf?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Australian Homemade is een merknaam niets meer dan dat.
Het bedrijf is door Bart overgenomen om er naar gelang zijn Bakkerij-keten ook een franchise-keten van te maken.
Wie enige speuracties uitvoert zal merken dat Bart het bedrijf uit Belgische handen heeft overgenomen.
Expantie over Europa is wel van zijn hand.
De beste chocolade zoals wij dat als kant en klaar product zien komt toch uit Zwitserland en België.
Een tip?
Kijk regelmatig naar de Keuringsdienst van Waarde en Klootwijk aan Zee.
Brigitte, de ' echte' worden inderdaad verkocht in een gesealede verpakking. Deze echter in een veel opener doos (karton met een overzetkapje). Frummel je er aan, dan er bij wijze van spreken al aankomen zonder de verpakkking open te maken.
Nieettemin zit er toch maar 0,4% transvet in.
Misschien verklaart dit overigens het smaakverschil: de 'echte' zijn hier nooit langer dan 2 dagen blijven staan ;-)
De echte "Australians" zijn ook wel een paar maanden houdbaar. Dat zou komen door de manier van (luchtdicht?) verpakken. Eenmaal open moet je ze binnen een paar dagen opeten.
Helemaal vergeten te melden: ik heb ze gekocht en geproefd. De choco bonbons (met vulling) die ik gisteren kocht blijken zonder koeling houdbaar tot 5 juli. Da's nogal wat voor een natuurlijke bonbon (gelukkig staat er niet op 'vers').
Ik kan me vergissen (maar heb geen slecht smaakgeheugen): in mijn herinnering smaken de 'echte Australian Homemades' smeuiiger. Deze zijn harder. Nogmaals, ik heb ze niet naast elkaar geproefd, dus ik kan me vergissen, maar ik zou niet verbaasd zijn als er een minder bederfelijk en dus ander recept is gebruikt.
De naam Sauce Hollandaise is een eerbetoon aan het ingredient boter als ik me niet vergis. Is er iets wat Australie verbindt met chocolaatjes of bonbons? Macadamia notene wellicht? Ik ben namelijk zo nieuwsgierig naar wat het oorspronkelijke idee is achter die verbinding. Iemand moet gedacht hebben dat het een goed idee was maar mij komt het over alsof totaal willekeurig een land is gekozen.