Brigitte Lombert wees me op deze advertentie. Je vindt hem op de achterkant van de jongste Allerhande van AH. Ik tik de kleine lettertjes even over:
Wat je van ver haalt is lekker. En wat je van heel ver haalt is nóg lekkerder. Dat bewijzen onze Australian Homemade-bonbons. Ja, die zijn nu bij Albert Heijn te koop! Gemaakt van uitsluitend natuurlijke ingrediënten in karakteristieke smaakcombinaties [...]
Weet je waar deze bonbons vandaan komen? Nou, niet uit Australië. Ze zijn groot gemaakt door Bart van Elsland. In Nederland beter bekend als Bakker Bart. Bakker Bart heeft hij inmiddels verkocht. Australian Homemade trouwens ook. Maar het succes maakte hij toch echt hier, made in Holland. Google maar eens op Bakker Bart en Australian Homemade.
O ja, zijn ze ook nog biologisch-maar-niet-heus ('natuurlijk')!
Foei AH, dit ligt er allemaal wel heel dik bovenop.
Gelukkig hadden de copywriters de goede smaak deze nu met het Excellent-label beplakte chocolade niet van slaafvrije, fair trade plantages te laten komen ;-)
Over wie zegt dit nou meer - over AH's idee van de Nederlandse consument of over de Nederlandse consument zelf?
Australian Homemade is een merknaam niets meer dan dat.
Het bedrijf is door Bart overgenomen om er naar gelang zijn Bakkerij-keten ook een franchise-keten van te maken.
Wie enige speuracties uitvoert zal merken dat Bart het bedrijf uit Belgische handen heeft overgenomen.
Expantie over Europa is wel van zijn hand.
De beste chocolade zoals wij dat als kant en klaar product zien komt toch uit Zwitserland en België.
Een tip?
Kijk regelmatig naar de Keuringsdienst van Waarde en Klootwijk aan Zee.