image
vlnr Meisje, Zestz en Koken.blogo

Na onze 'eerste' maar uitgestelde bijeenkomst, hadden we het maar een beetje stil gehouden en via ouderwetse mail onze afspraak gemaakt. En vandaag was hij er dus: de eerste echte Nederlandse Foodbloggers bijeenkomst. Op 7 mei 2006, bij ons thuis. Cécile in de keuken, ik in de kelder en de tafel opdekkend - met heus fluitekruid en echte paardenbloemen, geplukt aan de oever van de Utrechtse Stadsbuitengracht, zoals de Catharijnesingel vroeger heette.

Wie er waren:
Petra de Boevere (alias Meisje en wijn-inmiddels- proost.blogo.nl, Ronald de Nijs (alias Zestz), Karin Luijten (alias Koken met Karin en Koken.blogo) en Mariëlla Beukers - wijnlog.blogspot.nl, Aldo Wink (alias Dining&Wining en In Petto) en Ed Starren (alias de Wijnerij) en natuurlijk Ailko Faber en ondergetekende.

Wat we deden:
ons eens voorstellen en verhit debatteren over de 'kracht van foodbloggen' én de relatie tot commercie, want wie steekt er nou zoveel tijd en geld in een blog als het geen fluit oplevert? Of doen we het toch omdat het zo leuk is om een mening te kunnen ventileren?

Over dat soort vragen in de komende week meer. Eerst maar eens wat we aten, daar bij die 1e echte Nederlandse Foodbloggers Lunch:
- een salade van verschillende soorten groen met geconfijte eendenmaagjes en een stromboli (gebakken door Cécile, recept morgen bij Karin)
2 rode wijnen:
Thierry Navarre (Roquebrun), Ribeyrenc, 2004 (er worden jaarlijks slechts tussen de 600 en 900 flessen van gemaakt)
Casalone, Mariposa, vino rosso frizzante (een bracchetto d'Acqui die niet zo mag heten omdat hij van akkers net buiten het gebied van Acqui komt)

Een 2002 rode Bourgogne van Petitot (AC Côtes de Nuits Villages, les Monts de Boncourt) bleef in de coulissen: we waren hier niet helemaal in Frankrijk of Italië. Er moest nog wel serieus gesproken worden.

- een confit de canard met knapperig vel en nog wat ordinaire ciabatta
een rode wijn: Château de Tréviac, AC Corbières, 2004 (ingebracht door Ed)
een witte wijn: Willi Bründelmayer, Grüner Veltliner, Landwein, Langenlois, 2005

Verbazing hoe zo'n wit het houdt bij vlees én nà rood. Tsja, de food-wino's wisten wel beter: het is gewoon de goeie volgorde en de betere combinatie.

En toen ... moesten we opbreken om treinen te halen en kinderen van de straat te redden.

Het was boeiend elkaar als virtuele mensen in het echt te zien. Het was lekker, het was leuk en het zal een staart hebben. JRE's Marc Smeets - die de eerste-maar-virtueel-gebleven-keer had zullen koken - heeft aangeboden ons de volgende keer in Schiedam te hosten in Lepels, het nieuwe restaurant dat Kim Hilbink en hij daar inmiddels 2 maanden geleden hebben geopend. Hij heeft inmiddels concurrentie van Mariëlla. Kennelijk smaakt het naar meer.

We laten het weten wanneer het weer gebeurt. Eerst gaan we deze bijeenkomst eens onder de loep leggen.

En natuurlijk: de wijnen kun je via ons allemaal vinden ... :)
Dit artikel afdrukken