image Deze zak Snatt's trof ik onlangs bij een horeca-groothandel. Duidelijk bedoeld voor degenen die daar hun betere boodschappen komen doen en dan ook een zak 'premium chips' meenemen.

De prachtige verpakking suggereert natuurlijke chips. Ze zouden zo in een hippe biowinkel kunnen liggen: het kleurgebruik (groen), olijfolie als basis voor een 'balanced diet', puur natuur ('only chips' en zeezout, geen kleur- en geurstoffen), nadruk op goede aardappelen en eigentijds gemaakte traditie.

Weinig vet (33% minder dan in een 'normaal bakproces') én olijfolie. Wat moet je nog meer? Het Voedingscentrum zou er zo een prijs voor geven.

We hebben ze geprobeerd. Ik had warempel het idee dat ze vulden en voelde niet de drang om de hele zak leeg te moeten eten (zoals bij 'normale chips' die daarop gemaakt zijn). Ze smaken trouwens lekker ouderwets gefituurd.

Zou het dan toch?

Of is dit nou de ultieme, niet wordnapping, maar complete soulnapping? De volledige virtualisering van mijn eetbeleving. Misschien wel een nieuw soort invasie van de bodysnatchers?
Dit artikel afdrukken