Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Florine Boucher
Mag ik schrijven dat ik het een merkwaardig regeltje vindt bij de intro van deze 'draad' om tussen haakjes te vermelden dat je...
Florine Boucher
2 jaar geleden
Risotto met tamme kastanjes en varkensworst
#Nick Trachet Nee, ik bedoel gewoon appelazijn. Surinaamse recepten voor het maken van 'zuur' vermelden doorgaans dat er azijn...
Florine Boucher
3 jaar geleden
Doe niet zo dom met een meloenschil
Cécile Janssen Goed te lezen dat je risotto geslaagd was ook al had je geen kaneelpoeder voorhanden. Interessante combi met...
Florine Boucher
4 jaar geleden
Risotto met witte asperges en kaneel
@Rene Smit, Rene, voor het recept van risotto met witte asperges en kaneel moet de aangegeven hoeveelheid hete bouillon...
Florine Boucher
4 jaar geleden
Risotto met witte asperges en kaneel
Veertien jaar met gezondheidsklachten voor een X-aantal personen, wat kost dat de gezondheidszorg niet? Het komt neer op een...
Florine Boucher
4 jaar geleden
'Ik bescherm de rechter- en linkernier van mijn personeel'
1 # alle geïnteresseerden in risotto Een kort nawoord bij dit recept voor risotto met witte arperges en een vleugje kaneel. Op...
Florine Boucher
4 jaar geleden
Risotto met witte asperges en kaneel
#5 Hans Pollemans Hans, het zou kunnen dat de mosselen die in juni van de hangcultuur afkomen nog wel rauw kunnen worden...
Florine Boucher
5 jaar geleden
Een mossel in de wind
#Hans Polleman 1 en 2 Hans, dank voor je tip eens naar Philippine te gaan. Lang geleden - om precies te zijn in 1998 - was ik in...
Florine Boucher
5 jaar geleden
Een mossel in de wind
@patrick Feiner #1 Ik maakte een onnozel grapje door eerst in dit recept te schrijven dat de cake bijna keto is omdat er geen...
Florine Boucher
5 jaar geleden
Winterse ketocake
wouter Klootwijk # 3 Niets wispelturiger dat het culinaire commentaar van jou Wouter. Lees maar eens mijn recept op foodlog door...
Florine Boucher
5 jaar geleden
Polpettine - Pugliese 'ballekes'
Huib Stam #8 Dat is een aardig idee Huib maar ik ben op dit moment al een tijd met een ander boekproject bezig en daarna komt...
Florine Boucher
5 jaar geleden
Polpettine - Pugliese 'ballekes'
Folkert Stropsma #9 Goede slagers verkopen kluif, krabbetjes, spek (niet gerookt) en als het even meezit ook de krabbetjes....
Florine Boucher
5 jaar geleden
Polpettine - Pugliese 'ballekes'
Huib Stam #6 Ja dergelijke eenvoudige foefjes staan meestal niet in Italiaanse kookboeken om de eenvoudige reden dat Italianen...
Florine Boucher
5 jaar geleden
Polpettine - Pugliese 'ballekes'
Wouter Klootwijk#3 Bovendien, een goede Italiaanse tomatensaus wordt altijd definitief op smaak gebracht met geraspte harde...
Florine Boucher
5 jaar geleden
Polpettine - Pugliese 'ballekes'
Wouter Klootwijk@#3 Pecorino Romano is in Zuid-Italiaanse regio's de meest voor de hand liggende kaas in gerechten waarin kaas...
Florine Boucher
5 jaar geleden
Polpettine - Pugliese 'ballekes'
Huib Stam @ #1 Huib, Zowel in de tomatensaus als in het vleesmengsel voor de polpettine gaat geraspte Pecorino Romano. Maar je...
Florine Boucher
5 jaar geleden
Polpettine - Pugliese 'ballekes'
Theo Jonkhart@8 Nog even over de zaadjes van de tomaten Theo. Heel toevallig lunchte ik afgelopen zondag bij Italianen, vader,...
Florine Boucher
5 jaar geleden
Uiencompote uit Bologna
@ 1 en 2 Heren, geniet van dit recept. Het verwijderen van die zaadjes is oude boerenwijsheid van het Italiaanse platteland waar...
Florine Boucher
5 jaar geleden
Uiencompote uit Bologna
@ allen Sorry mensen maar ik heb dit recept niet opgestuurd als vegan recept. Die kop heeft de redactie ervan gemaakt (goed...
Florine Boucher
6 jaar geleden
Veganistisch verantwoorde snoepsnack
@ Sytske Barkhuis Je hebt helemaal gelijk Sytske. Doordat ik copy en paste deed voor de ingrediënten van de gratin Dauphinois...
Florine Boucher
6 jaar geleden
Gratin Savoyard, winterse en toch lichte kost
@ Theo Jonkhart Ik schreef dat er ruim 1 kg aardappels nodig is omdat er na het schillen ongeveer 1 kg resteert. En bovendien,...
Florine Boucher
6 jaar geleden
Gratin Savoyard, winterse en toch lichte kost
@#1 Theo Jonkhart Voor de goede orde, er is sprake dat er een licht kruimige aardappel nodig is. Licht kruimig houdt in dat er...
Florine Boucher
6 jaar geleden
Gratin Savoyard, winterse en toch lichte kost
Wat een prima initiatief van die mosselhandelaren en wat een goede naam Mossel Compagnie. En wat de Agrimarkt doet om mosselen...
Florine Boucher
6 jaar geleden
Mossel Compagnie haalt pas mosselen uit het water als de kiloprijs vaststaat
En die gouden tagliatella in dat kistje in Bologna is echt te leuk voor woorden. Waar is het officiële recept voor een...
Florine Boucher
6 jaar geleden
Culinair ontdekt: Brusselse wafels
# Nick Trachet Erg leuk stukje Nick! Maar past zo'n BW nog op een bord als je die in een wafeltent of café wilt nuttigen?. Of...
Florine Boucher
6 jaar geleden
Culinair ontdekt: Brusselse wafels
11@ Nick Trachet Zo is dat Nick! Goed verwoord. Spaghetti alla Bolognese is bijvoorbeeld een verkeerde aanduiding want in...
Florine Boucher
6 jaar geleden
Van alles mis met Jamies 'jerk'
# 3 Het begin van zijn pad lag in de keuken van het restaurant van zijn ouders. Hij heeft voldoende in restaurants gewerkt om te...
Florine Boucher
6 jaar geleden
Van alles mis met Jamies 'jerk'
@ Harry van den Burg, Helemaal mee eens. En wat Jamie betreft: Hij heeft zijn ziel verkocht aan de voedingsmiddelen-industrie....
Florine Boucher
6 jaar geleden
Van alles mis met Jamies 'jerk'
3@Nick Trachet Dank voor je antwoord over mala insana. Wat de aubergine en mala sana betreft: Op internet vond ik bij...
Florine Boucher
6 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Ratatouille
@Nick Trachet In je recept voor ratatouille niçoise mis ik courgette maar vooral de twee handjes zwarte olijven met pit....
Florine Boucher
6 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Ratatouille
Marc@ #1 Die stoofpeertjes moet je dan wel eerst koken tot ze bijna gaar zijn. Maar het kookvocht kun je beter niet gebruiken...
Florine Boucher
7 jaar geleden
Herfstperenrisotto met gorgonzola - te eten met een vork
Vanmorgen vroeg was ik op de biologische markt op de Nieuwmarkt in Amsterdam. Het laatste nieuws over de bergamot sinaasappels...
Florine Boucher
8 jaar geleden
Andere marmelade
@ Nic Trachet Ja, dat is zeker heerlijke worst. Wees gelukkig dat je het zo makkelijk kunt kopen en die smeuïge zaligheid...
Florine Boucher
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: 'Nduja
@ allen De madame Jeanette en Adjuma pepers zijn natuurlijk vooral bij Surinaamse winkels en toko's verkrijgbaar. Surinamers...
Florine Boucher
8 jaar geleden
Surinaamse kipsambal
Willen we dat? Bushaltes en abries optuigen met nog meer reclame! Foodora heeft nu al het glas van een grote abri op een zeer...
Florine Boucher
8 jaar geleden
Jumbo opent pop-up filiaal in bushokje
@ Dirk Zavel # 10 Die taliaanse 'prete' Dirk is gevuld met kalfsgehakt, fijngesneden peterselie en een verkruimeld stukje...
Florine Boucher
8 jaar geleden
Perfecte pruimen voor kwetsenpannenkoeken
@Dirk Zavel #8 Ja Dirk, ik weet waarover je schrijft. In Italië is dat ook zo. Speciale winkeltjes met alleen maar gedroogde...
Florine Boucher
8 jaar geleden
Perfecte pruimen voor kwetsenpannenkoeken
@ Dirk Zavel # 6 JA, dat ken ik. Luchtige rozijnenpannenkoek in onregelmatige stukjes gesneden en geserveerd met compote van...
Florine Boucher
8 jaar geleden
Perfecte pruimen voor kwetsenpannenkoeken
@Dirk Zavel # 5 Nou, Dirk, dat is wat kras gesteld. Ik ben wel voor inburgering en aanpassing.Echter,een klein nadeel daarvan is...
Florine Boucher
8 jaar geleden
Perfecte pruimen voor kwetsenpannenkoeken
@ Dirk Zavel #1 Zeg Dirk, kweeperen zijn in NL vooral bij Turkse winkels verkrijgbaar. Ik heb ze al gespot. En tuinbezitters...
Florine Boucher
8 jaar geleden
Perfecte pruimen voor kwetsenpannenkoeken
@ Dirk # 1 Dag Dirk, Ja dat klopt. Maar als vertaling in NL wordt steevast pruim(en) aangegeven. Het betreft de Prunus...
Florine Boucher
8 jaar geleden
Perfecte pruimen voor kwetsenpannenkoeken
@Dick # 7 Nee, dat denk ik beslist niet. Tom Dessler heeft het in #8 goed omschreven. AH gebruikt dit initiatief - springt in...
Florine Boucher
8 jaar geleden
Hartpatiënten LUMC krijgen Allerhande Box
Ik ben zeer benieuwd naar de inhoud van die maaltijd box. Hoeveel kant-en-klare producten, ongezonde margarine en surrogaat...
Florine Boucher
8 jaar geleden
Hartpatiënten LUMC krijgen Allerhande Box
Misschien zou de overheid kunnen investeren in de ontwikkeling van faagtherapie(ën) samen met de...
Florine Boucher
8 jaar geleden
16 juni in de Media
@Frans Duurland # 5 Het is met het toevoegen van wijn aan de geroosterde rijst in de pan, belangrijk slechts een kleine...
Florine Boucher
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Risotto
# 5 Lees zojuist je vraag. Moet weg, overmorgen krijg je antwoord. Behalve smaak, heeft het invloed op de kooktijd van de rijst,...
Florine Boucher
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Risotto
@ Dirk #1 Nee Dirk. Om je een voorbeeld te noemen, risotto kan je niet met alle soorten rijst maken. Maar met de heer Trachet...
Florine Boucher
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Risotto
O help, een risotto in een warm-houd-kistje op de fiets dwars door de stad aan huis afgeleverd? Dat lijkt me geen goed idee.
Florine Boucher
9 jaar geleden
Fietskoerier serveert tweesterrenmaaltijd thuis
Cécile Janssen Het punt is dat de vet-angst in stand wordt gehouden. Rauwe, onverwarmde extra vierge olijfolie, dat is olie...
Florine Boucher
9 jaar geleden
Mars raadt aan bepaalde producten niet dagelijks te eten
Vergat aan te geven dat het recept voor verse pesto geregistreerd staat bij foodlog onder de titel: zomerse pasta met...
Florine Boucher
9 jaar geleden
Mars raadt aan bepaalde producten niet dagelijks te eten
1
2
3
Volgende ›