Florine Boucher

Florine Boucher

Culinair schrijfster

Publieke contactgegevens

Biografie

Ik houd van schrijven en vertellen en koken – in die volgorde.

Met schrijven over eten ben ik min of meer toevallig begonnen. Op enig moment stopte de NRC met de stukjes van Berthe Meier, het eerste wat ik...

Ik houd van schrijven en vertellen en koken – in die volgorde.

Met schrijven over eten ben ik min of meer toevallig begonnen. Op enig moment stopte de NRC met de stukjes van Berthe Meier, het eerste wat ik altijd las als de krant in de bus lag. Ik vond dat dat niet kon, er moest een recept in die krant, desnoods een recept van mij.

Mijn culinaire wortels liggen bij mijn Franse moeder en haar in Italië wonende zus. Van jongs af aan ben ik geboeid geweest door ‘onbekende gerechten’ en eetgewoonten in andere culturen. Dankzij mijn werk als inkoopster en stylist voor een smaakmakend winkelbedrijf met veel vestigingen door Nederland dat een food en een non-food assortiment voert ben ik bovendien in de gelegenheid geweest veel te reizen en kennis te maken met buitenlandse ‘keukens’.

Culinaire schrijverij is een onlosmakelijk deel van mijn leven uit gaan maken. Dat ik ooit kookboeken zou schrijven en nu binnenkort ook nog zelf mijn kookboek uitgeef, is nooit mijn streven geweest.  Maar toch: binnenkort verschijnt tutto Risotto, alles wat je wilt weten over dat bijzondere Italiaanse rijstgerecht. 

Bericht versturen voltooid.

sluit
Je bericht is succesvol verstuurd.