Wat is er aan de hand met m'n rode wijn? Dat vroeg gisteren Niels Willems op twitter. Hij hoeft niet meer te borstelen om de opgedroogde wijnresten uit zijn glas te krijgen. Weten de wijnliefhebbers op Foodlog het?
Volgens Niels is de wijn minder gekleurd of plakt hij minder in het glas dan vroeger. Of ik wist wat 'ze' met zijn wijn hebben gedaan.
Heb jij die ervaring ook? Ik heb hem namelijk niet, maar drink misschien wat bewuster. Wat zou het kunnen zijn?
Ik denk dat Niels lichtere wijnen is gaan kopen en dat lichtere wijnen meer in de mode zijn gekomen. Hij is er ongemerkt in meegegaan, maar mist opeens die gruizelige paarszwarte koek en denkt 'wat krijgen we nou, word ik belazerd?'
Fotocredits: Niels Willems
Dit artikel afdrukken
Heb jij die ervaring ook? Ik heb hem namelijk niet, maar drink misschien wat bewuster. Wat zou het kunnen zijn?
Ik denk dat Niels lichtere wijnen is gaan kopen en dat lichtere wijnen meer in de mode zijn gekomen. Hij is er ongemerkt in meegegaan, maar mist opeens die gruizelige paarszwarte koek en denkt 'wat krijgen we nou, word ik belazerd?'
Fotocredits: Niels Willems
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Als je van bessensmaak houdt (ik wel) zijn de Cabeça de Toiro Reserva Caves Velhas en Terra Alter Allicante Bouchet uit Portugal voor 10 euro een topper van speciale druivenrassen. Overweldigende aroma's met veel nuance's. Ook veel goede Rioja's vallen in deze categorie en zijn specialer van smaak dan de meeste Zuid-Amerikaanse. Die hebben mijn voorkeur boven de meeste Zuid-Amerikaanse. Australische wijnen kan ik dan vaak meer waarderen, zoals Cabernet Sauvignon Presidents Selection 2004 van Wolf Blass voor 12 euro. De uitgebalanceerde tinten van een krachtige Barolo (die ouderwetse, met veel tannines) heb ik nog niet terug kunnen vinden in Chili wijn. Maar ik ken ze lang niet allemaal...
Piet, dan heb je een weinig commerciële smaak. Hele jonge volksstammen vallen ervoor. Ik ook, terwijl ik heel wat karakter heb geproefd. Doe mij maar gewoon wat lekkers.
Ik vond die Terra Andina, Carmenère, 2014, Chile maar niks. Weinig karakter. Een allemansvriendje voor mensen die een overheersende leer en kersensmaak waarderen. Eigenlijk maar heel weinig karakter. Misschien omdat hun smaakpapillen zo verzwakt zijn dat ze de fijne touches toch niet waarnemen.
Maar nu serieus, want het schiet niet op. Ik opende gisteravond:
- Ch. Lagrange, AOC St Julien, 1998, met gruis en dépot in het glas vanochtend (gewoon gefilterd, een oude mensen chique wijn)
Vanavond:
- Terra Andina, Carmenère, 2014, Chile (een jonge mensen lekkere wijn)
De fles van avond kost een factor 10-15 minder dan de eerste, maar is aanmerkelijk lekkerder voor een moderne consument. Er zal niettemin geen gruis in het het glas te vinden zijn morgenochtend. Dat weet ik, want ik dronk er al eerder eentje. Toch is'ie ruim voldoende 'vol'.
Wijnmannen in deze draad: hoe kan dat?
Frank, het is volledig off topic maar toch even in de zijlijn: denk jij dat niet ongezond, hetzelfde als gezond is? In de biologie is dat nl. lariekoek.