Heb jij die ervaring ook? Ik heb hem namelijk niet, maar drink misschien wat bewuster. Wat zou het kunnen zijn?
Ik denk dat Niels lichtere wijnen is gaan kopen en dat lichtere wijnen meer in de mode zijn gekomen. Hij is er ongemerkt in meegegaan, maar mist opeens die gruizelige paarszwarte koek en denkt 'wat krijgen we nou, word ik belazerd?'
Fotocredits: Niels Willems
Als je van bessensmaak houdt (ik wel) zijn de Cabeça de Toiro Reserva Caves Velhas en Terra Alter Allicante Bouchet uit Portugal voor 10 euro een topper van speciale druivenrassen. Overweldigende aroma's met veel nuance's. Ook veel goede Rioja's vallen in deze categorie en zijn specialer van smaak dan de meeste Zuid-Amerikaanse. Die hebben mijn voorkeur boven de meeste Zuid-Amerikaanse. Australische wijnen kan ik dan vaak meer waarderen, zoals Cabernet Sauvignon Presidents Selection 2004 van Wolf Blass voor 12 euro. De uitgebalanceerde tinten van een krachtige Barolo (die ouderwetse, met veel tannines) heb ik nog niet terug kunnen vinden in Chili wijn. Maar ik ken ze lang niet allemaal...