We fristen het Foodloglogo op. Het vertrouwde appeltje met raderbinnenwerk, al weer 10 jaar oud, werd strakker opgepoetst. De pay-off Lekker - Scherp - Zinnig maakte plaats voor Verheldert & Verbindt. Want dat is wat we doen. Via de Waybackmachine kun je onze oude logo's vinden.

Foodlog logo 2022


Navigatie
De navigatie op de site is flink op de schop gegaan. Via één strakke menubalk met uitklappers in de header en een tabbalk bovenaan alle pagina's navigeer je door de hele site; vroeger moest je daarvoor helemaal naar 'onder' en voor andere functies weer naar 'boven' via aanzienlijk meer hoofdmenu's. Het was veel werk, maar de site functioneert nu zo natuurlijk en simpel dat het je vermoedelijk nauwelijks is opgevallen.
We hebben in de nieuwe menubalk bovendien eindelijk de gelegenheid gevonden om te vertellen wat we als Foodlog ook buiten de site doen.



Projecten en Testimonials
We voeren op verzoek van opdrachtgevers projecten uit, begeleiden ronde tafels en organiseren bijeenkomsten. Dat doen we op het snijvlak van private en publieke belangen. Ook voeren we projecten op eigen initiatief uit. Dankzij de nieuwe navigatie kunnen we dat nu eindelijk eens zichtbaar maken: klik op 'Projecten' in de menubalk. Je vindt het overzicht van de Foodlog-projecten en opdrachtgevers op deze pagina.

We hebben meteen de gelegenheid te baat genomen gewoon eens te vragen wat 'men' van Foodlog vindt. Op de pagina 'Wat Foodlog bijzonder maakt' delen bekende en minder bekende Nederlanders wat zij van Foodlog vinden.

Most Liked Today
Ineens prijken er reageerders met naam en foto en vooral het aantal duimpjes dat ze hebben gekregen op de homepage van Foodlog, direct onder de EEN. Ere wie ere toekomt voor de reageerders die met hun inzicht en kennis bijdragen aan de gesprekken op Foodlog en daar van de overige lezers duimpjes voor krijgen. De Most Liked Today eregalerij stond een beetje weggestopt rechts onderaan in de footer. Nu staan degenen die de afgelopen 24 uur de meeste duimpjes op hun (ook oudere) reacties kregen zowel op de homepage als op iedere artikelpagina. Benieuwd aan wie ze die duimpjes aan te danken hebben? Kijk dan op de profielpagina's.
Om te weten te komen wie jou duimpjes hebben gegeven kun je op je eigen profielpagina terecht.

Most Liked Today


Gespot
Om Foodlog te voeden, houdt de redactie de hele dag door het internationale nieuws bij. Zo konden we tijdens de coronapandemie een dagelijks Corona-effect presenteren, en daarvoor een 'verhaal van de dag' in Ondertussen. In 2022 professionaliseerden we deze newsroom. Gespot kreeg een schuivende balk op de homepage, iedere dag lichten we een headline uit in een apart artikel. Bovendien bouwden we de mogelijkheid in om te reageren, als je wilt op iedere headline. Nog mooier: je kunt ook in Gespot zoeken, via de eigen zoekbox bovenaan. Scroll door Gespot en je mist vrijwel niets meer.

Gespot balk


Advertenties
Sinds eind 2022 staan er advertenties op Foodlog. Het komende half jaar zullen ze op meer plekken ingevoerd worden. Wil je een advertentievrij Foodlog? Een simpel betalend lidmaatschap - en inloggen uiteraard - volstaat om geen enkele advertentie tegen te komen. Wel blijf je onze eigen banners zien, zoals je dat al jaren gewend bent.

Wat is...
Last but least nog wat over onze content. In 2022 startten we de serie series 'Wat is...'. Na 'wat is natuur?' en 'wat is vers?' loopt op dit moment 'wat is een model?' Het zijn verdiepende gesprekken waar iedereen weer op gelijke voet aan mee kan doen.

Ter introductie van de series vragen schreef Dick Veerman:
Er is geen vaststaand of goed antwoord; iedere tijd en de kinderen daarvan moeten hun eigen antwoorden geven omdat mensen met al hun (on)hebbelijkheden en de grote invloed van hun keuzen de complexe en veranderlijke werkelijkheid maken.

De ontdekking van de ander en haar manier van denken, laat je ook nieuw tegen je eigen opvattingen en waarheden aankijken. We hopen op meer luisteren en uitnodigende vragen aan die ander: hoe bedoel je x en hoe zie je y dan? Zo kunnen we het over elkaars feiten hebben, er samen een logica in ontdekken of juist een bestaand frame aan de kant zetten. We hopen zo bij te dragen aan een wereld die mensen in al hun verscheidenheid samen in plaats van tegen elkaar opbouwen. En waarin het enthousiasme en de lol om samen de wereld te scheppen weer gaan doorschemeren.


Dat is waar Foodlog voor staat en waarom we onze site weer een beetje mooier en makkelijker toegankelijk hebben gemaakt.
Dit artikel afdrukken