Met Kerst geven we dus ruim 1,5x zoveel uit aan eten als normaal. Is dat nou zoveel? Dat zet je toch aan het denken ...
De Nederlandse consument geeft dit jaar honderd miljoen euro meer uit aan eten en drinken voor de kerstdagen dan in 2006. Dat heeft CBL-voorzitter Klaas van den Doel deze week in zijn jaarlijkse Nieuwjaarstoespraak gezegd. Dat betekent dat wij met zijn allen voor 850 miljoen aan kerstboodschappen doen. In een normale week is dat ongeveer 550 miljoen, aldus Distrifood.nl.
Volle toeren
'De consument kiest voor kwaliteit, gezond en gemak en wil daar een hogere prijs voor betalen', zo stelde Van den Doel, voormalig directeur van Plus-supermarkten.
Van den Doel nam gelijk ook maar een voorschot op 2008. Hij rekent op een waardegroei van 5 procent. 'Dat betekent we dat we de grens van 30 miljard euro zullen passeren. De economie draait op volle toeren. Supermarkten profiteren daar volop van mee.'
bron: EVMI
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Nick, Dank. Daarmee is het verschil verklaard. De Belgische cijfers gaan niet over de hele week maar over Kerst en Nwjaar zelf.
Dick, als antwoord op jou post van 4:10PM:
http://www.oivo-crioc.org/files/nl/3116nl.pdf
Aan de man die zijn uil een valk waant: het spijt me. IP-gebanned.
Tweede Kerstdag ook ingevuld, Lardo krijg ik hier om de hoek, bracht het ooit van de Slow Food Salone del Gusto mee. We zagen daar vreselijke drukte rondom één kraam, dachten: daar moet iets aan de hand zijn. Dat was de lardo, ach, wat een fantastische ontdekking. Daar ontdekten we ook de Mostarda voor bij de zachte geitenkaast. Waarom organiseren ze niet zo'n Salone half december? Dat zou het leven een stuk gemakkelijker maken. Of breekt dan de revolutie uit onder de supermarkten? Doen ze toch gewoon mee, net zo goed als Barilla op de Salone figureert.
Zuurdesembrood en een plak lardo met ordinaire Chardonnay, gegrilde groenten op z'n Italiaans. Wat een makkelijk genot ;-)