imageMaandag 12 november a.s. kunnen foodloglezers komen kijken naar de manier waarop conventioneel kippen worden gehouden (zeg maar 99% van de Nederlandse slachtkippen) en de manier waarop de Volwaardkip wordt gehouden.

Er is nog ruimte voor 5 extra 'kippenkijkers'. Het programma start om 13.30 in Mill (Brabant) en eindigt om ca. 17.00h in Sint Athonis (Brabant). We gaan eerst naar een conventionele houder, om zgn. insleep van ziekten te voorkomen. Volwaardkippen staan nl.vrij aan de buitenlucht zodat de omgekeerde volgorde voor ziekte bij de 'gewone' kippen zou kunnen zorgen.

De kippenhouders Hugo Bens en Willy van Erp geven antwoord op de vraag waarom ze gekozen hebben voor hun houderijvormen. Hans de Haan, projectleider van Volwaard, gaat in op de achtergronden van het ontstaan van de Volwaard.

Marijke de Jong van de Dierenbescherming is aanwezig om vragen te beantwoorden en zelf de middag mee te maken met de lezers van dit blog. Zoals bekend is er ooit veel te doen geweest over het toekennen van het Beter Leven keurmerk aan de Volwaard.
Discussie gaan we uiteraard juist niet in de weg.

Degenen die zich reeds hebben ingeschreven hebben een mail ontvangen met de adresgegevens van Hugo Bens in Mill waar we de middag starten. Mocht je die niet hebben gekregen laat het dan even weten.
Dit artikel afdrukken