Albert Heijn strooit vervolgens met miljoenen: in de kerstweek verwacht Albert Heijn 13 miljoen transacties te verwerken. Op de zaterdag vóór kerst zullen 3 miljoen mensen de Albert Heijnwinkels bezoeken. De omzet ligt in de kerstweek 25% hoger dan in een normale week. Aan online bestellingen verwacht AH 35% meer dan in de kerstweek vorig jaar en 11% meer dan in een normale week.
Jumbo doet daar nog een schepje bovenop. Niet alleen rekent Jumbo op minstens tien miljoen bezoekers in de winkels, ook denkt Jumbo het aantal online bestellingen ten opzichte van vorig jaar te verdubbelen. In totaal verwacht Jumbo in de week voor kerst 40% meer omzet te draaien dan in een reguliere week.
De alfamannen roffelen op hun borst. De kerstgedachte lijkt in deze demonstratie van de grootste en sterkste ver weg. En dat terwijl de Nederlandse supers die nu juist zo emotioneel neerzetten dit jaar.
Op 8 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Komen de mensen die bij Poiesz en andere supers kopen zeker uit het buitenland?
Er wordt niet zoveel gekookt in Nederland.
Wat is er precies mis met het koken uit de Allerhande?
Hans Pollemans, was het maar waar dat uit Allerhande wordt gekookt.
Het is nog erger dan je denkt.
"Eén op de drie kookt ook daadwerkelijk een gerecht uit de Allerhande."
Als dat klopt, is dat schokkend nieuws.
Waar praten we eigenlijk hier nog over. Waar maken we ons druk over hier...
Miljoenen koken dus zelf hun gerecht(en) niet meer met Kerst.
En de rest van het jaar...!?
Wordt het de toekomstige taak van Foodlog, Foodwatch en de overheidsdiensten om de 'cookie-beten' tegen food-manipulatie te beschermen ?
Tegen het ge-nep van de Unilever's, Nestlé's, Procter & Gamble's en consorten food-vern**kers ?
Onbegonnen werk.
Wat kletsen we nog over bio en duurzame producten in de schappen..
De industriële voedertrog neemt het nu al over...
Laten we dan meteen overstappen op de biscuits van Soylent Green.
Kost minder geld en minder moeite..
Artificiële smaak- en geur additieven genoeg.