image image

Misschien waren er mensen die het nog niet wisten: Heinz tomatenketchup is helemaal puur, zonder synthetische additieven! Al jaren. Ver voor eten zonder additieven in zwang raakte.

Het smaakt goed, barst van de lycopeen (veel meer dan een 'rauwe' tomaat), is dus goed tegen een heleboel eigentijdse ziekten en kwaaltjes en heeft hier te lande pas nog niet zo lang geleden een nieuwe fles gekregen zodat je niet die vieze halfdroge en bruine rand om de dop krijgt. En dan: wat kun je dan nog vernieuwen, want je moet natuurlijk wel mee.

Op slashfood.com laat Nicole Weston zien dat het toch nog verder kan: Heinz Low Carb (met minder suiker, want suiker geeft die beroemde verkeerde, hoge glycemische index) en Heinz Biologisch. Die laatste is helemaal geweldig, want biologische ketchup blijkt nl. nog veel beter dan gewone ketchup te scoren op lycopeen-gehalte.
Ketchup is dus het schoolvoorbeeld van een geweldig gezond industrieel voedingsmiddel en bovendien een van de weinige producten waarin 'bio' zijn meerwaarde ook wetenschappelijk heeft bewezen.

Ben benieuwd waar Heinz over 2 jaar meekomt. Gokje: verschillende ketchup's van verschillende tomatenrassen!

Versta me goed: ik zou er bij staan te juichen en we zullen de campagne hier met veel plezier ondersteunen. Ik ga eerst eens zoeken of Heinz Bio hier al in de winkels staat.
Dit artikel afdrukken