Welja.. je wordt er ook moe van. Kan iemand nog een product opnoemen waar je geen kanker van krijgt?
Uit onderzoek van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) is gebleken dat honing stoffen kan bevatten die kankerverwekkend zijn. Het is echter nog niet bekend welke honingsoort het meest verontreinigd is. De VWA doet hier nog verder onderzoek naar. Het Voedingscentrum adviseert daarom tot de uitkomst bekend is te variëren met honingsoorten.
Een kwart van de door de VWA onderzochte honingmonsters bevat pyrrolizidine alkaloïden, stoffen die in planten als Jacobskruiskruid voorkomen. Langdurige en overmatige consumptie van honing mét deze stoffen kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Gewone consumptie van honing levert echter geen problemen op. De meeste honing is bovendien vrij van deze stof.
Het Voedingscentrum adviseert wel te variëren met verschillende soorten honing: is de bloemenhoning op, koop dan bijvoorbeeld acaciahoning. Ook adviseert het Voedingscentrum om niet meer potten tegelijk te kopen, maar één voor één. De kans is dan groter honing uit een andere partij te krijgen.
bron: Voedingscentrum
Dit artikel afdrukken
Uit onderzoek van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) is gebleken dat honing stoffen kan bevatten die kankerverwekkend zijn. Het is echter nog niet bekend welke honingsoort het meest verontreinigd is. De VWA doet hier nog verder onderzoek naar. Het Voedingscentrum adviseert daarom tot de uitkomst bekend is te variëren met honingsoorten.
Een kwart van de door de VWA onderzochte honingmonsters bevat pyrrolizidine alkaloïden, stoffen die in planten als Jacobskruiskruid voorkomen. Langdurige en overmatige consumptie van honing mét deze stoffen kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Gewone consumptie van honing levert echter geen problemen op. De meeste honing is bovendien vrij van deze stof.
Het Voedingscentrum adviseert wel te variëren met verschillende soorten honing: is de bloemenhoning op, koop dan bijvoorbeeld acaciahoning. Ook adviseert het Voedingscentrum om niet meer potten tegelijk te kopen, maar één voor één. De kans is dan groter honing uit een andere partij te krijgen.
bron: Voedingscentrum
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Mijn vader heeft mij altijd geleerd : "Al ons voedsel is vergif. De truc is om zoveel te variëren dat je steeds maar een beetje van een bepaald gif inneemt."
En ik ben nog steeds heel blij met die les.
Afwisselen en variatie. Niet teveel waarde hechten aan 1 bepaald soort voedsel. Dan hoef je niet steeds te schrikken van al die berichten.
Dick zie:
Dietary pesticides (99.99% all natural).
Ames BN, Profet M, Gold LS. en
Nature's chemicals and synthetic chemicals: comparative toxicology.
Ames BN, Profet M, Gold LS.
Beide artikelen staan in het oktober 1990 issue van PNAS en zijn gratis te downloaden. Verplichte kost voor iedereen die bang is voor chemicalien in ons voedsel.
@Jurgen, precies dat is ook waarom ik dit zo nu en dan voor het voetlicht breng. Als je dit iedere keer zou doen word je murf van al de zaken die niet goed zouden zijn. Of zoals een collega van mij net vertelde; "negatieve zaken krijgen altijd meer aandacht dan positieve". Zijn we dan toch destructief aangelegd?
Jurgen, hoe groot was het aandeel aan mutagene stoffen in planten ook al weer? Zo'n beetje de helft toch ;-)
Ailko, Moe is nog zacht uitgedrukt. Schijtziek is beter. Met al dit soort onzinnige berichten stompt het publiek totaal af.
De belangrijkste boodschap moet zijn niet te veel en gevarieerd eten. Die komt daardoor in de knel.
Ik heb er ook nog eentje die wetenschappelijk onderbouwd is: Alle groenten bevatten potentieel carcinogene stoffen.