image

Laat ik het maar gewoon bekennen: ik was er best trots op Nederlander te zijn, toen ik hoorde dat 'wij' de beste geitenkaas van de wereld maken!

Onzin natuurlijk, dat 'wij'. Die eer komt toe aan de Bettinehoeve! De Bettine Grand Cru van de Bettinehoeve in Etten-Leur is tijdens de Nantwich International Cheese Show bekroond als Supreme Champion. De harde, tien maanden gerijpte geitenkaas werd uit 2140 inzendingen uit de hele wereld als beste gekozen. Het was voor het eerst in de dertigjarige geschiedenis van de groothandelsbeurs dat de prijs werd toegekend aan een een niet-Britse kaas.
De Bettinehoeve verkoopt momenteel nog maar 5500 kazen in Engeland. De Grand Cru vormt daarvan ook maar een klein deel, want de Bettinehoeve produceert vooral zachte geitenkazen. Albert Roosendaal, sales agent voor de Bettinahoeve in het Verenigd Koninkrijk, verwacht dat de verkopen door de prijs zullen stijgen. Niet alleen in Engeland, want de prijs heeft volgens hem ook betekenis buiten het Verenigd Koninkrijk.

De Bettinehoeve heeft zich in twintig jaar ontwikkeld van een hobbyboerderij tot een professionele kaasmakerij. Jaarlijks verwerkt het bedrijf tien miljoen liter geitenmelk. Er werken ruim dertig mensen.

Toch nog even: we kunnen niet alleen met koks (3 x ***), maar ook met producten meetellen in het culinaire wereldje!

Ailko Faber
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


bron: telegraaf
Dit artikel afdrukken