imageGisteren stelde Marco Derksen me de vraag of ik een idee had waarom het onderwerp Food zo prominent NIET op de agenda staat van het World Economic Forum in Davos.

Ik herinner me de woorden van Kees de Gooijer, directeur van het EZ/stimuleringsprogramma Food & Nutrition Delta, bij de opening van dat FND. Nederland Innovatieland was Food even vergeten en dus had hij zich boos gemaakt. Toen was er dus FND.

Gebeurt er dan niks in Food? Natuurlijk wel. Heel veel zelfs. De functionals, de pro- en prebiotica en nieuwe industrieproducten vliegen ons om de oren.
Eten als voorkomend medicijn tegen dikte, hart- en vaatziekten, diabetes, depressie en nog veel meer is ontzettend ‚in‚. GMO‚s zijn ‚here to stay‚. Niemand geeft zich rekenschap van het feit dat bijv. het graan dat we eten in de regel nauwelijks 10 jaar geleden is ‚ontworpen‚.
China zorgt binnenkort voor een vleestekort in de wereld. De zee kan de vraag naar omega-3 niet aan. Het publiek keert zich tegen de bio-industrie die het zelf heeft gemaakt om in tekorten te kunnen voorzien.

Inderdaad, goeie vraag, waarom staat food niet op het menu in Davos? Iemand een idee?
Dit artikel afdrukken